≫ 

Dušan silni za Telegraf: Trening sa Nadalom mi je pomogao, jedva čekam Medvedeva! (VIDEO)

Pobedom protiv Sonega - Lajović ušao u prvo polufinale Mastersa u karijeri – i nastavlja da piše tenisku istoriju u Monte Karlu

  • 0

Dušan Lajović je uradio svoj deo posla u stvaranju teniske istorije danas u Monte Karlu, i pobedom protiv izvrsnog italijana Sonega, pa će, posle ispadanja Đokovića od Medvedeva, biti jedini Srbin u polufinalu konkurencije u singlu turnira Masters serije.

"Srpsko polufinale" je izostalo, pa je tako  jedino Janko Tipsarević 2012. u Torontu uspeo da se „upari“ sa Novakom u završnoj fazi turnira ove kategorije (Igrao polufinale, a Novak – finale). No, direktan susret Lajovića, koji igra najbolji turnir u dosadašnjoj karijeri, iako je bio na antibioticima neposredno pre njegovog početka, i Đokovića, ponovnog svetskog broja 1 i pretendenta za osvajanje rekordnog broja Grend Slemova u istoriji (trenutno na koti 15) mogao bi da bude festival tenisa i ponosa srpskog sporta istovremeno.

VIDEO: Lajović pobedio Sonega i plasirao se u polufinale Monte Karla

Iako odlični prijatelji, kao što su uostalom i svi igrači iz naše Dejvis Kup reprezentacije, Lajović i Đoković nisu do sada prikazali pun teniski potencijal u njihovim međusobnim mečevima (2-0 za Novaka), u kojima je Dušan ukupno uzeo 4 gema.

Aura velikog šampiona sa druge strane mreže vidno je ometala tri godine mlađeg Dušana, ali, ako je sudeći po njegovoj jučerašnjoj izjavi za Telegraf , to se neće desiti u slučaju njihovog prvog zajedničkog polufinala. Simpatični momak iz Stare Pazove, koji je, kroz naporan rad, podigao sve aspekte igre na nivo dostojan polufinala ovog i brojnih drugih turnira ATP serije, nema više ni bojazan ni razlog za preterano poštovanje bilo kog protivnika na turneji.

VIDEO: Dušan Lajović odigrao meč karijere

Iako su do sada odigrali samo jedan meč – na turniru u Moskvi 2018 godine, isti komentari bi važili i za mogući polufinalni duel sa Medvedevim. Danil je ove sezone pokazao njegov izuzetan potencijal, ostvarivši 20 pobeda od početka ove sezone, najviše od svih igrača na turneji. Sonegov vršnjak (23 godine) rus je uz svoje ime dodao brojne izuzetne uspehe, a u 2019 i osvojeni turnir ATP Serije 250 u Sofiji.

Bez obzira na sve to, jedina prednost koju će Medvedev imati u meču protiv Lajovića će biti ona koju će eventualno ostvariti tokom meča, jer naš igrač stopostotno veruje u svoju igru, udarce, sjajno kretanje, efikasan servis i moćan ritern, kojim je prethodnih dana resetovao velike servise Tima, Sonega...

Dušan Lajović nuspeo je da uđe u polufinale Monte Karla; Foto: Tanjug/Ap

U ekskluzivnoj izjavi za Telegraf posle plasmana u polufinale Mastersa u Monte Karlu, Lajović kaže:

- Poslednji antibiotik sam popio u sredu. Rovit sam ušao u turnir ali sam se fizički osećao ok. Trenirao sam sa Rafom i to mi je dalo dodatno samopouzdanje da uđem u turnir bez očekivanja, ali znajući da mogu da igram dobro i da vežem par pobeda. Sa njim je uvek pravo iskustvo trenirati. Zadovoljan sam kako je to bilo i nadam se da će biti prilike i sa njim da igram. To je ono za šta se borimo. Posle toga, od prvog meča je sve krenulo i evo sada sam u polufinalu. 

VIDEO: Lajović o pobedi nad Gofanom: Bio sam konstantan

- I meč pre, i poslednji meč sam vrlo smireno priveo kraju. Znao sam šta treba da radim na terenu i fokusirao sam se na stvari koje bi trebalo da uradim tokom poena. Trudio sam se da ne pravim gluposti usred poena. Ostao sam smiren. Vrlo sam srećan što sam u dva seta dobio meč. 

Kakvu igru sprema za polufinale:

- Medvedev je u formi karijere poslednjih meseci. Osvojio je i veliki turnir. Jedva čekam da meč počne. 

Kompletan razgovr sa Lajovićem za Telegraf poslušajte u videu.

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA