≫ 

Sprema se zemljotres u Madridu: Moćni Cicipas srušio Nadala i zakazao finale sa Đokovićem!

Grk odigrao odličan meč i zasluženo se plasirao u finale

  • 17

Mladi Grk Stefanos Cicipas igraće finale Mastersa u Madridu protiv Novaka Đokovića (nedelja 18.00 Sport klub) pošto je u polufinalu posle velike borbe pobedio Rafaela Nadala sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:3)

Podsetimo, prethodno je Novak pobedio Dominika Tima posle dva taj-brejka

Ovo je raritet da Nadal pre Rima nema nijednu titulu na šljaci.

Cicipas je odigrao odličan meč, posle kojeg će od ponedeljka biti 7. igrač sveta, koji je bio dosta neizvestan i turbulentan. Potpuno netipično u prvom setu, Nadal je tri puta ispustio svoj servis, ali se dva puta vratio. Treći put nije uspeo i Grk je uzeo prvi set.

U drugom setu nadal pravi brejk za 4:2, a zatim furioznom igrom uzima još dva gema od čega jedan brejk za 6:2 i osvajanje drugog seta,

Treći set je ponovo doneo neizvesnost, ali mladi Grk je imao više živaca i strepljenja, pa je napravio brejk za 3:2, a onda je spasao tri brejk lopte u narednom gemu za vođstvo 4:2. Bila je to ključna prednost za Cicipasa.

U narednom gemu ponovo oduzima servis Špancu za 5:2 i tu je delovalo da je bio početak kraja za "kralja šljake" Ali, Španac se vratio, uzeo brejk, ali je onda spasap tri meč lopte i to vinerima. Međutim, promašio je neke voleje i Cicipas je trijumfovao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA