≫ 

Ivanišević brani Kirjosa i njegove ispade: Nik je dobar za sport, bez takvih bi tenis bio dosadan

Ivanišević brani Australijanca

  • 6
1159188099 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Trener Novaka Đokovića sa Vimbldona i nekadašnji šampion ovog turnira Goran Ivanišević nije siguran da li bi sarađivao sa Nikom Kirjosom, ali tvrdi da su teniseri poput njega dobri za sport.

Kirjos češće pažnju privlači glupostima koje pravi na i van terena, a nedavno je na meti njegovih napada putem društvenih mreža bio i prvi reket sveta. Australijanac je tada rekao da je Đoković bolesno opsednut time da ga svi vole, a potom je "molio" Rodžera Federera da ga pobedi u finalu Vimbldona.

Pošto Švajcarac to nije uradio, navijači srpskog tenisera su Kirjosa zasuli komentarima u kojima su se neki šalili, a neki i vređali Australijanca.

- NIk je poseban, dobar je za tenis. Ono što mi smeta je to što ima talenat da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kada ga gledate, ne znate šta će sledeće uraditi jer je nepredvidiv. U stanju je odigrati tri luda gema i onda ga nema nigde. Bojim se i da pomislim kakvu bi karijeru imao da je bio samo malo ozbiljniji. Mnogi me pitaju da li bih bio njegov trener. Ne znam... Autoritet kod Nika ne prolazi, ne znam šta bih mu rekao. Jedino je rešenje da on bude trener sam sebi - rekao je Ivanišević za francuski We love tennis.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

On brani Australijanca tvrdeći i da samo ima jak karakter, koji tenis čini zanimljivim.

- Ne sviđa mi se termin "loši momci". Više volim da kažem kako su to igrači s jakim karakterom. Potrebni su nam različiti ljudi. Tenis je individualan sport i lako može postati dosadan, posebno danas kad je sve postalo slično, podloge, stil igre.. Danas vrlo malo igrača ide na mrežu tako da su neobični momci sjajni za svetski tenis - rekao je Ivanišević.

Da podsetimo, hrvatski stručnjak je bio uz Đokovića u prvoj nedelji trećeg Grend slema sezone, nakon čega je zbog privatnih obaveza otišao iz Londona. Za sada se još uvek ne zna hoće li saradnja Ivaniševića i Novaka potrajati i u narednom periodu jer je dogovorena neformalno.

VIDEO - Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bb king

    25. jul 2019 | 18:43

    Kirijos je cirkus i nista vise.

  • Dare

    25. jul 2019 | 17:50

    Voleo bi ibrahimovica da pitaju sta misli o kirjosu kao sportisti,ibra je dobar sa novakom bas me zanima sta bi rekao...

  • W

    25. jul 2019 | 19:37

    Inače Novakov trener koji zamišlja Srbe ispred mitraljeza:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA