Osvajač 16 GS titula oštro po Novaku: Njegovo ponašanje je bizarno, žrtva je želje da bude voljen!

Asutralijanac Tod Vudbridž nije štedeo kritike na Đokvoićev račun

  • 69
Novak Djoković Foto: Tanjug/AP

I dok bivši južnomaerički teniser Robi Kenig hvali Novaka Đokovića i partije koje pruža, nekadašnji australijski igrač Tod Vudbridž osuo je drvlje i kamenje po prvom reketu sveta!

Vudbridž je javno podržao stav Nika Kirjosa koji ima o Novaku, i pritom je dodao da je Nole opsednut tim da ga svi vole.

- Novak je žrtva svoje želje da bude voljen, više nego što dopušta ljudima da ga vole. On to traži. U polufinalu ste mogli da vidite kako navijačima pokazuje uvo. Roberto Bautista Agut je odigrao sjajan poen i publika je to cenila, ali je Đoković želeo da aplauz za njega bude glasniji. To je bizarno ponašanje. On je neverovatan igrač, ali ne mora da ide tim putem, da pati da njemu aplaudiraju jače - rekao je Vudbridž u intervjuu za australijski "Najn''.

Novak Đoković, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Govorio je Vudbridž i o finalu Vimbldona i svemu što se dešavalo sa publikom tada.

- Pričao sam sa njim o tome zašto jede travu sa terena posle pobede za titulu. Ispostavilo se, prosto, da je to njegov zaštitni znak sada. Osvojio je taj grend slem pet puta, stigao po tome Bjerna Borga. Ali, nije on stvarno slavio. Bio je to njegov način da pokaže svima (u publici) 'Znate šta... Mogao bih da slavim divlje u inat vama, ali sam veći i bolji od vas'. Interesantna je to psihologija. Mnogi sportisti koriste neprijateljski orjentinsanu publiku kao dodatni izvor motivacije. Mislim da to i Novak radi - jasan je Australijanac.

Vudbriž je, inače, tensier koji na svom kontu ima čak 16 gren slem titula. Doduše, u dubl konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. jul 2019 | 10:07

    Tacno

  • Milos

    29. jul 2019 | 09:37

    Ziva istina.

  • Раднаскела

    29. jul 2019 | 14:58

    Ја стварно немам објашњење за ове Аустралијанце. Овај мање-више, али млади играчи, Киријос, Томић и Кокинакис, који су феноменални таленти, могли би да освајају све живо, да владају Дејвис купом следећих 10 година, а они - НИШТА!!! Само глупости, скандали, простаклуци и - шта је Ноле рекао или урадио. Нека тешка грешка у васпитавању, изгледа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA