≫ 

"Federer pati jer mu je Nadal prišao na samo dva Grend slema"

Još od Vimbldona kola priča da jednom od najboljih tenisera svih vremena ne bi smetalo da ga neko od igrača prestigne po broju titula sa najvećih turnira.

  • 6
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ga je tada pobedio u Londonu posle pet sati tenisa u pet setova i prišao mu na četiri GS zaostatka, ali mu je mesec dana ranije Rafael Nadal prišao na samo dva pobedom na Rolan Garosu.

Francuski novinar Tomas Soto piše knjigu o Švajcarcu, a za La Montanj je opisao kako je izgledao susret sa Rodžerom Federerom između Garosa i Vimbldona.

- Kontaktirao sam njegovog menadžera koji mi je rekao da on nije učestvovao u pisanju nijedne knjige o njemu jer će je napisati sam kada sve bude gotovo. Znao sam da njegovi roditelji na to ne gledaju zlonamerno, a čak je rekao i Arnou Boešu da misli kako sam njegov najveći fan. A onda sam pričao sa ljudima koji sa njim dolaze u kontakt i sve je zanimala ideja knjige - priča Soto.

Federer je znao za knjigu i pristao je na intervju u kom je prema priči Sota bio opušten.

- Bio je sam bez menadžera. To je knjiga jednog navijača. Ali je i interesantna. Nisam hteo da napišem "Rodžer je super, on je pametan", zanimalo me je da saznam stvari. Federer ima mnogo emocija, oseća nezadovoljstvo igrom i mislim da ne može da spava zbog toga što je osvajanjem 12. Rolan Garosa Nadal prišao na samo dva trofeja zaostatka - kaže pisac knjige.

Konstatuje da i dalje živimo u zlatnoj eri tenisa i rivalstvu Federer - Nadal gde je prvi jedan od najboljih na šljaci u istoriji "belog sporta", a drugi je na istoj podlozi apsolutni vladar.

- Rodžer nije bio planiran i viđen kao neko ko će postati šampion kao što su sestre Vilijams recimo. Osoba koju spominjem u knjizi je "prljavi dijamant" - naveo je Francuz.

VIDEO - Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    30. jul 2019 | 20:06

    Ne shvataju shabani koliko samo MOTIVISU LUDOG SRBINA !!! Voleo bih sto vise ovakvih tekstova i TV intervjua u buducnosti,I POTPISUJEM OBARANJE SVIH REKORDA,OD STRANE NASEG KRALJA !!! Ajmoooo NOVACEEEEEE !!! 💪💪💪🏆🏆🏆

  • Живкони

    30. jul 2019 | 19:29

    Пусти Надала гледај Нолета види како се захухтао,не стаје!!! Још мало па само три!!!

  • Snooker

    30. jul 2019 | 18:22

    Penzija sine moj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA