≫ 

Kod njega ne može drugačije: Kirjos spasavao meč loptu, pa dobio Cicipasa za finale Vašingtona

Možda je konačno "sredio glavu"...

  • 3
Washington Tennis Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos pobedio je veliku grčku nadu Stefanosa Cicipasa u polufinalu turnira u Vašingtonu sa 2-1 u setovima, 6:4, 3:6, 7:6 (7).

Kirjosu su bila potrebna dva sata i deset minuta i spasene meč lopte da bi pobedio Grka, ali će igrati za titulu i to protiv Danila Medvedeva koji se nije previše istrošio u svom polufinalu protiv Petra Gojovčika.

Servis ga je u prvom setu dobro služio pa je brejkom u trećem gemu poveo sa 2:1 i prelomio taj deo igre u svoju korist. Izlazio je i na mrežu i tu bio siguran, a Cicipasa je mučila noga.

Washington Tennis Foto: Tanjug/AP

Grk je već na startu drugog seta izgubio svoj servis, Kirjos je potvrdio prednost gemom za 2:0 da bi se potom opustio i pretrpeo dva brejka što ga je na kraju koštalo i gubitka seta.

U trećem je Cicipas bio bliži pobedi. Imao je dve brejk lopte u petom gemu i nije ih iskoristio. Otišlo se u taj-brejk gde je Kirjos vodio 5:1, Cicipas se "razmahao" i uz pomoć rivala stigao do pet uzastopnih poena i meč lopte, ali je to još jednom bio poziv na buđenje Kirjosu koji je potom svoju drugu meč loptu iskoristio i prošao u finale.

Kontroverzni Australijanac će se sa talentovanim Rusom Danilom Medvedevim boriti za drugu titulu ove godine pošto je već trijumfovao u Akapulku.

VIDEO - Ižvrljao Novakovo ime! Da li je ovo novo dno koje je dotakao Nik Kirjos?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    4. avgust 2019 | 10:33

    E moj Ciciban daleko si ti od velike trojke....prvo moraš da savladaš redovne ludake pa tek onda možda da pustas jezik kako ćeš da pobedjujes veliku trojku.

  • ratar

    4. avgust 2019 | 09:31

    Goat. Najtalentovaniji igrac ikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA