Plakao sam kad je Federer izgubio od Đokovića, šteta: "Doktor" teško podneo Rodžerov poraz u Londonu

Italijanski motociklista emotivnije doživeo poraz Federera nego neke svoje u Moto GP šampionatu

  • 36
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Legenda kraljevske klase Moto GP Valentino Rosi kaže da je plakao nakon što je švajcarski teniser Rodžer Federer poražen u finalu turnira u Vimbldonu sredinom prošlog meseca.

Federer je izgubio od Novaka Đokovića u pet setova i posle pet sati tenisa, a Rosi, koji je Federerov navijač, kaže da je Đoković bio nemoguće težak protivnik.

- Veliki sam Rodžerov fan i plakao sam zajedno sa svojim prijateljima kada se igralo finale Vimbldona. Mislili smo da je sve gotovo kada je imao dve meč lopte i velika je šteta što je izgubio od Đokovića - rekao je Rosi.

Švajcarac je dve meč lopte propustio u šesnaestom gemu petog seta kada je vodio 8:7, imao 40:15 i servirao je za pobedu. Sve to nije bilo dovoljno pa je Srbin napravio brejk i preokrenuo meč u svoju korist u taj-brejku tog seta.

- Novak je vrlo jak i deluje kao zid, nikad ne greši... Ovo je poseban trenutak u tenisu, da imamo u isto vreme Đokovića, Federera i Rafaela Nadala. Nikada ranije se nije ništa slično desilo, možda se nikada više i neće ponoviti. Slično je i u fudbalu, kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, samo nema trećeg - rekao je Rosi.

Da podsetimo, Đoković je u Londonu osvojio svoju 16. Grend slem titulu i njome je prišao Federeru na četiri Grend slema zaostatka pošto Rodžer ima 20 i za sada drži rekord u svetu muškog tenisa.

VIDEO - Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    4. avgust 2019 | 13:21

    Tek će da plačete, svi zajedno....

  • joakim

    4. avgust 2019 | 12:53

    Ja sam plako od srece kad je Nole pobedio

  • Qwer

    4. avgust 2019 | 14:38

    Ja sam tvoj navijač godinama. Od danas ne razmišljam o tebi, ni kao sportisti ni kao čoveku. A ti plači i dalje sve do povlačemja Federera u penziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA