Nole gubi 1. mesto u ATP trci ako Rafa dođe do još jedne pobede u Montrealu!

Neočekivano!

  • 17
Novak Đoković, Rafael Nadal, ATP Rim

Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković bi u nedelju mogao da izgubi mesto broj u ATP trci, posle dobrih partija Rafaela Nadala.

ATP pravi dve zasebna rangiranja, jedno je ATP lista (broj poena osvojenih/odbranjenih u poslednjih 365 dana), a drugo se vezuje za kalendarsku godinu i naziva se ATP trka.

Đoković je ove godine osvojio 6725 bodova u ATP trci, 500 više od prvog pratioca Rafaela Nadala, a Španac ne zaostaje mnogo za Novakom i sve bi mogao da promeni brzo.

U slučaju da na turniru u Montrealu Nadal stigne do finala (6825 bodova) ili osvoji trofej (7225) preskočio bi Novaka na mestu broj jedan.

Korak ga deli od toga, plasirao se u polufinale Rodžers kupa, pošto je prošle noći pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 2:6, 6:1, 6:2.

Kralj šljake će se za plasman u novo finale boriti s pobednikom meča Roberto Bautista Agut - Gael Monfis, u drugom polufinalu snage će odmeriti ruski teniseri Karen Hačanov i Danil Medvedev, pa se može reći da Rafaima lepe šanse da promeni poredak.

Prvi polufinalni susret je zakazan u ponoć između subote i nedelje, pa bi već dva sata kasnije mogla da se promeni situacija, ali treba imati u vidu da ovo i nije toliko važno kao ATP lista i da na njoj bude što duže.

Rodžer Federer trenutno ima rekord sa 310 nedelja na mestu broj jedan, a Novak je trenutno stigao do 261. nedelje, pa će mu trebati još dosta strpljenja i kontinuiranih uspeha za novi rekord.

VIDEO - Ovo je Federer, ili Đoković, Ili Zdravko Čolić... Blam muzeja voštanih figura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    10. avgust 2019 | 14:47

    Nole ima 12.415 poena, dakle ostaje prvi na svetu.

  • Mihailović

    10. avgust 2019 | 15:41

    Pišete gluposti, kakvo prvo, koje se ne računa i nema nikakve veze sa 310 sedmica na prvom mestu već samo za kalendarsku godinu...i završni kup gde ide prvih 8

  • Mirko

    10. avgust 2019 | 14:44

    Jaka stvar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA