≫ 

Odmakao je Noletu po broju Mastersa: Nadal "oduvao" Medvedeva za titulu u Montrealu! (FOTO)

Nadal dominantno do novog pehara

  • 8
Montreal Tennis

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je svoju 35. titulu na turnirima iz Masters serije pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu Rodžers kupa u Montrealu.

Rafa je ovaj trofej uspeo da odbrani od prošle godine za samo sat i deset minuta igre u dva seta, 6:3, 6:0. Mladi Medvedev ni u jednom trenutku nije ozbiljnije mogao da parira iskusnijem protivniku koji je od početka do kraja dominirao.

Nadal je time pobegao Novaku Đokoviću koji je vlasnik 33 masters trofeja.

Montreal Tennis

Foto: Tanjug/AP

Španac se već u prvom gemu meča sa Medvedevim suočio sa brejk loptom i spasao je. Medvedev je potom bez mnogo poteškoća izjednačio na 1:1, ali već tada kreću problemi.

U četvrtom gemu Rafa pravi prvi brejk u meču koji će se ispostaviti dovoljnim mada je Nadal imao šansu da slavi i ubedljivije jer je u šestom gemu ispustio šansu da oduzme servis protivniku.

Montreal Tennis

Foto: Tanjug/AP

Drugi set je nakon toga bio mnogo lakši za Španca. Tri brejka i samo jedan maratonski gem u kom je ruski igrač pružao otpor nisu bili dovoljni da se savlada 32-godišnjak sa Majorke koji je osvojio svoju 83. titulu u karijeri, a petu na Rodžers kupu.

Nadal je ovim trijumfom izbio i na prvo mesto godišnje ATP trke, a pripala mu je i nagrada od 1,1 milion dolara. Rafa je osvojio tri titule ove sezone pošto je pre Montreala pobeđivao u Rimu i standardno na Rolan Garosu.

VIDEO - Najbolji momenti meča Đoković-Cicipas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    12. avgust 2019 | 07:43

    Cestitke Rafi.Ali sam uveren da Nole zna sta radi,i nije slucajno preskocio Kanadu.Iduce godine po potrebi,ici ce u Montreal.Ne brani ni bod sa tog turnira.Sve u zivotu je kalkulacija.Mi,kako da prezivimo,a on kako sto duze nedelja,da ostane prvi na ATP turu..Sretno Novace u Sinsinatiju..

  • Mux

    12. avgust 2019 | 07:56

    Svaka cast Rafa !

  • Geras

    12. avgust 2019 | 08:43

    Ide mučenik osvaja sve i svašta samo da bi bio bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA