≫ 

Velika pobeda Marija u porazu: Odigrao singl meč posle osam meseci!

Gaske je bio rival trostrukom Grend Slem šampionu

  • 4
APTOPIX Cincinnati Tennis

Foto: Tanjug/Ap

Britanac Endi Mari (32) ponovo je u singl konkurenciji, osam meseci pošto je operisao kuk i doveo u pitanje dalju karijeru. Trostruki Grend Slem šampion poražen je u svom povratničkom meču od Rišara Gaskea (6:4, 6:4), u 1. kolu Mastersa u Sinsinatiju.

Sve oči navijača bile su okrenute povratku Marija na teren, nije bilo davno kada je uz suze najavio penzionisanje (Australijen Open), a sada je ponovo tamo gde i pripada, istina daleko od one forme koja ga je dugo godina činila najozbiljnijim rivalom nedodirljivom triju Federer-Đoković-Nadal.

Mari je do Sinsinatija igrao samo u dublu na nekoliko turnira, zov povratka u singl konkurenciju bio je prisutan i ogroman, a Sinsinati je bio prava prilika da se vrati na veliku scenu.

Ipak, nije uspeo da preskoči prvu prepreku u vidu iskusnog Gaskea. Francuz je dominirao u meču koji je trajao sat i 44 minuta, i odneo trijumf.

Imao je Britanac sekvence u kojima je blistao, kao što je serija od tri vezana gema u prvom setu za preokret od 0:2 na 3:2.

Duga pauza je, ipak, ostavila traga na igru Britanca, nije u istom ritmu odigrao nastavak meča, što je Gaske koristio i osvajao poene, gemove, na kraju došao do pobede.

Cincinnati Tennis

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    13. avgust 2019 | 06:40

    Федерер-Ђоковић- Надал!? Па, ваљда треба , Ђоковић-Надал- Федерер!!!!Поштујте хијерархију!

  • Štebek

    13. avgust 2019 | 00:17

    Srecno Endi, neka te zdravlje posluži.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA