Đoković krenuo u Sinsinatiju: Srbin "preslišao" Kverija, "na vidiku" je Kirjos

Posle mesec dana Nole ponovo na terenu

  • 1

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo je na terenu, prvi put posle mesec dana i epske pobede protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Odmorio je Nole, napunio baterije i ponovo krenuo u napad na trofeje. 

Prvi rival na tom putu, u okviru 2. kola, bio mu je Amerikanac Sem Kveri sa kojim srpski tensier nije imao previše problema, otud i rutinskih 7:5, 6:1.

Prvi set, kao što i rezultat govori, ponudio je neizvesnu borbu navijačima, uspeo je Kveri da isparira Novaku u većem delu tog perioda meča, međutim zablistao je naš as kada je trebalo najjače povući i "slomio" rivala za 1:0.

Drugi set bio je slika i prilika Novakove demonstracije sile, te je Kveri brzo razoržan, uz samo jedan osvojen gem.

Sledeći rival Srbinu biće pobednik meča Pablo Karenjo Busta (Španija) - Džon Izner (SAD), a onda, ukoliko se plasira dalje, mogao bi da se susretne sa Nikom Kirjosom.

Dobro je poznata "istorija" Srbina i Australijanca i česte prozivke Kirjosa na račun našeg tenisera, pa bi bilo zanimljivo videti njihov okršaj, uz podsećanje da Kirjos ima bolji međusobni skor od Noleta.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.056.280 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    14. avgust 2019 | 05:19

    Too Nole dodji bar do polu finala pa da idem u Cincinnati da gledam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA