≫ 

Đoković za sat i po u četvrtfinalu Sinsinatija, sledeći rival mu je stari znanac sa AO! (FOTO)

Karenjo Busta je arhiviran, sledi Francuz Puj s kojim je Novak igrao polufinale u Melburnu

  • 7

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u dva seta bio bolji od Španca Pabla Karenja Buste rezultatom 6:3, 6:4!

Meč je trajao sat i po vremena, a Đoković će u narednom kolu igrati protiv Francuza Luke Puja koji je u tri seta pobedio Karena Hačanova.

Đoković je protiv Karenja Buste ostvario svoju osmu uzastopnu pobedu na u Sinsinatiju, i to na prvu od dve meč lopte. Podsetimo, Srbin brani trofej na ovom Mastersu.

- Zadovoljan sam trijumfom. Pobedio sam kvalitetnog igrača koji je imao dve brejk lopte i nekoliko dobrih servisa. Jeste da je pobeda bila u dva seta, ali rezultat nikada ne govori koliko je teško bilo na terenu - rekao je Đoković posle meča.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Obojica tenisera su dobro počeli meč što se tiče servisa, jer nisu rivalu dozvolili nijednu brejk loptu. Sve do šestog gema kada je Novak iskoristio svoju prvu i jedinu za 4:2.

To je bilo dovoljno da se ''prelomi'' prvi set u kom je Đoković na svoja dva servisa iskoristio prvu set loptu, pritom dozvolivši Karenju Busti samo jedan poen od mogućih osam.

Na početku drugog smo videli dve brejk šanse za Španca već u drugom gemu, ali i njegov psihološki pad s obzirom na to da je Đoković u narednom gemu stigao do brejka.

Pablo Karenjo Busta Foto: AP/Tanjug

Poveo je Novak u tom trenutku sa 3:1, a Karenjo Busta je svoju poslednju priliku imao pri rezultatu 4:3 za Đokovića. Ponovo dve brejk šanse i ponovo se prvi reket sveta izvukao.

Karenjo Busta je s nulom dobio gem, ali je u poslednjem uzeo samo jedan poen Srbinu koji u noći između petka i subote igra protiv Francuza Puja za plasman u polufinale. Podsetimo, njih dvojica su ove godine igrali polufinale Australijen opena.

Podsetimo, Novaku je put do finala praktično otvoren, jer je Rodžer Federer ispao sa turnira u četvrtak veče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    16. avgust 2019 | 08:07

    Samo napred Novače! Još dva koraka idemo u finale. Od ❤️ ti želim po drugi put da osvojiš taj tornir. 🏆🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️💗💟💝♥️🍀

  • JV

    16. avgust 2019 | 08:04

    Bravo majstore! Samo napred 👏👏👏

  • Banjaluka

    16. avgust 2019 | 11:17

    Bravo majstore prvo igraj za sebe pa porodicu tek ondna drzavu i naciju. Kad pobjedjujes svi smo uz tebe ako izgubis svi imamo svoj komentar zasto, netreba na to gledati samo napred i puno srece. Veliki pozdrav Noletu i svim normalim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA