≫ 

Kako je Nole razbio moćnu reklamno-menadžersku kombinaciju Nadala i Federera!

Boris Beker, bivši trener srpskog asa, otkrio je zanimljivo viđenje stvari svetskog tenisa

  • 1
Novak, Nadal, Federer Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug

Činjenica je da Novak Đoković, svetski broj 1 u tenisu dobija manje podrške od svojih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Međutim, njegov bivši trener Boris Beker smatra da treba da dobije istu pažnju i ljubav navijača kao dvojica rivala, nakon što im se primakao i prestigao.

- Novak je prefekcionista. On radi sve ispravno, ali zna da i neke stvari koje se dese na meču ne može da kontroliše uvek - kaže Beker za Exspress.co.uk

Boris Beker Novak Đoković Beker je radio sa Đokovićem od 2014. do 2017 i tada je napravljen istorijski Nole Slam 2016.Foto: Guliver/Graham Denholm/Getty Images

Tenis je bio u "posedu" dvojice igrača godina, a Federera i Nadala, koji su bili prvi i drugi igrač sveta dugo vremena i nisu bili moćni samo na terenu, već i politički, jer su bili članovi najjačeg brenda sportske opreme.

Ne samo da su dobijali najbolji tretman od organizatora turnira, već su mogli da utiču na Uniju igrača u radu, i imali su teniski svet pod nogama. Ali, se onda pojavio Srbin, koji je to "pokvario"

- Obojica su imala stvarnu moć u svetskom tenisu. Bili su štićenici jednog brenda (Najk) i jedne iste menadžerske agencije ( IMG). Ipak, Novak je uspeo da dođe do vrha mimo njih i da se provuče između dvojice najboljih u tom trenutku i zasedne na vrh. Pre svega je to uradio svojim talentom i radom, i na kraju rezultatima. On je takođe postao broj 1, osvajao je Gren Slemove protiv Rodžera i Rafe.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon finale Ponovo je Novak u finalu Vimbldona bio bolji od Federera Foto: AP/Tanjug

- Niko drugi to nije uspeo. Vidim da je Novak takoreći "narodni igrač" Pokazao je a ako si dobar u nečemu dovoljno, možeš da uspeš - kaže Beker.

Beker, koji je osvojio šest Gren Slemova, tri godine je bio uz Novaka od 2014. do 2017. i pomogao mu je da se podigne na viši nivo:

- Bio sam igrač, agent, trener i TV komentator. Sa tim znanjem pokušao sam da pomognem da Novak bude bolji. Kada sam pričao sa Novakom o tenisu, svi iz tima su slušali mene. To su momenti koji se ne mogu objasniti, ali moraš da ih doživiš- rekao je Beker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA