Kada mi je otac poginuo, sve se raspalo: Bajin emotivno o velikoj porodičnoj tragediji i Sereni

Bivši trener Serene Vilijams i Naomi Osake srpsko-nemački stručnjak Saša Bajin pričao je otvoreno o svojoj karijeri u tenisu, ali i porodici...

  • 0

Bajin je između ostalog govorio i o tome kako mu je tenis pomogao da upozna neke od svetskih muzičkih zvezda poput Farela Vilijamsa ili Drejka.

Ovom drugom je jednom prilikom rekao da mu se ne sviđaju njegove cipele, a Drejku se svidelo jer je Bajin bio jedini koji mu je izneo iskreno mišljenje. Iako se kao senior nije proslavio, Bajin je bio dobar junior, ali je smrt oca sve poremetila.

- Tačno je, bio sam dobar junior u top 30 na svetu u uzrastu od 14, 15, 16 godina. Kad sam imao 15 godina, otac mi je tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći i njegova smrt me je strašno pogodila. Do tada mi je bio jedini trener za koga sam znao. Posebno u toj fazi kada se prelazi u seniorske vode. Sa 18 godina sam već ja počeo da dajem časove tenisa i kada to počnete, karijera je gotova, pokušavao sam da zaradim neki novac - priča Bajin za Spoks.

Do sada je sarađivao sa više teniserki, te sa najčuvenijom od svih: Serenom Vilijams. Kaže da je kod nje otišao sa dva kofera prtljaga.

- Od tog trenutka je krenuo moj put u nepoznato i jednostavno sam sa 22 godine rekoa "da" i nisam znao ni šta da očekujem. Sve je postalo drugačije - kaže Bajin.

Serena Vilijams Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Saradnja sa Serenom Vilijams je počela iako je prvo odbio jer nije mogao da ustaje rano.

- Pio sam sa jednim prijateljem u baru i pozvonio je telefon. Javio sam se i zvao me je bivši Serenin sparing partner. Rekao je da je trening sa njom u Minhenu u deset prepodne, sutradan. Rekao sam da ne mogu, a telefon je zazvonio i posle 45 minuta jer nikog drugog nije našao. Rekao sam "je*eš ga, uradiću to" - kaže trener.

Problem je nastao kada je počeo da gubi svoju privatnost, a sa Serenom je bio blizak do te mere da ga je ubrzo pozvala da se preseli kod nje.

- Bio sam po 24 sata sa njom, kada ona ide na odmor, idem i ja. Išao sam sa njom u kupovinu, koncerte, istraživali smo ostrvo jašući konje. Nisam imao svoj život i mogao sam da živim tako baš zbog te činjenice, ali nije moglo da traje večito jer sam se tada potpuno bio posvetio njoj - priča Srbin.

Naomi Osaka, Viktorija Azarenka Foto: AP/Tanjug

Taj odnos je zbog stalne povezanosti postajao sve neformalniji, pa u šali kaže da poznaje Serenu bolje nego majku.

- Takav odnos može da postne komplikovan jer se u nekom trenutku ne ponašaš profesionalno, i kažeš stvari koje inače ne bi rekao. Jednostavno jer si blizak i misliš da je okej. Ali ipak Serena je i dalje bila šef, a ja zaposleni i to ne bih menjao ni za šta na ovom svetu, veliko iskustvo - zaključio je Bajin.

Da podsetimo, on je do početka ove godine sarađivao sa Naomi Osakom koja je pod njegovim vođenjem stigla za godinu dana od 72. do prvog mesta WTA liste i na tom putu osvojila je dva Grend slema, US Open i Australijan open.

Zbog toga je bilo utoliko čudnije kada je nakon Melburna odlučila da promeni trenera.

VIDEO - Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA