≫ 

Nije Kirjos je nikakav rival Đokoviću i Nadalu: Rusedski veruje da Nik još može da popravi stvari

Ima nade za Kirjosa, kaže Rusedski, ali uz jedan uslov

  • 1

Britanski teniski stručnjak Greg Rusedski smatra da Australijanac Nik Kirjos i dalje može da formira rivalstvo sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom i to ne rivalstvo koje se zasniva samo na njegovim prozivkama dvojice najboljih igrača.

- Nije to nikakvo rivalstvo, ako sam ja tupa oštrica. Da pobeđivao ih je na nekim manjim turnirima, pobedio je Rafu jednom i na Vimbldonu, ali je to bilo još u vreme dok se verovali da će taj klinac biti sledeća velika stvar svetskog tenisa. Ali od tada, kada je pobedio Đokovića, Federera ili Nadala na Grend slemu? To se nije desilo - kazao je Rusedski za Ekspres.

Protiv Rafe se na Vimbldonu Kirjos ponašao bolje nego obično, pa je i tada imao nekoliko sitnih rasprava. Ako se tako bude ponašao ubuduće onda još uvek ima šta da ponudi tenisu.

- Ali da bi se formiralo rivalstvo, mora da se igra iz nedelje u nedelju sa istim igračima na velikim turnirima, što se ne dešava - istakao je Rusedski.

Da podsetimo, Kirjos je za Nadala proletos rekao da je "kiseo", a za Đokovića da je bolesno opsednut time da se dopadne svima, pa je kasnije navijao protiv njega u finalu Vimbldona sa Rodžerom Federerom. Trenutno se takmiči na US Openu gde igra u prvom kolu u sredu protiv Stiva Džonsona.

VIDEO - Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • matori

    27. avgust 2019 | 19:39

    Jok i nije samo vodi 2:0 protiv Djokovica u dosadasnjim susretima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA