Vavrinka o povredi Đokovića: Žao mi je što je morao da preda da bi završio meč...

Drago mu je što je prošao u četvrtfinale, ali ne i to kako je prošao

  • 0
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Stan Vavrinka objasnio je da ne voli kada pobedi tako što je drugi igrač prinuđen da mu preda meč, ali je zadovoljan svojom formom u Njujorku.

On je u osmini finala poslednjeg Grend slema sezone, US Opena, savladao Novaka Đokovića, branioca titule i prvog tenisera sveta, tako što je Đoković u trećem setu predao zbog povrede levog ramena.

- Žao mi je što je morao da preda da bi završio meč, ali za mene je najvažnije to kako igram i kako se krećem. Večeras sam stvarno igrao na visokom nivuou i snažno udarao lopticu - rekao je Vavrinka posle meča.

Srbin je vukao povredu od rane faze turnira, ali o tome nije hteo da priča između mečeva i sve je kulminiralo pri Stanovom vođstvu 6:4, 7:5 i 2:1 uz brejk viška u trećem setu.

Trideset četvorogodišnjak iz Švajcarske se i sam borio sa povredama u poslednje vreme, zbog čega je jedno vreme i odsustvovao sa ATP tura.

- Setimo se da sam imao i povredu i operaciju, gotovo dve godine su me udaljile od tenisa. Drago mi je da sam se vratio ove godine i ovaj teren je poseban za mene. Hvala svima koji ste došli večeras - dodao je Vavrinka.

U poslednjih pet godina, Vavrinka ima pozitivan skor na Grend slem turnirima sa srpskim igračem, ali i sa ostalim svetskim "brojevima 1" (5-4), ali iz sebe posebno izvlači maksimum kad igra protiv Novaka.

- Ti mečevi protiv Novaka su uvek bili specijalni i veliki. Kad sam došao na trening ovde, igrao sam i kretao se dobro, sve to sam hteo da iskoristim i večeras jer sam igrao protiv najboljeg tenisera na svetu - priča Vavrinka i komentariše svog narednog rivala Danila Medvedeva.

- Biće veoma teško, kad igrate tenis, teško možete da gledate nekog drugog tenisera, osvojio je Sinsinati i igrao još dva finala uz to. Igra dobar tenis i biće interesantan tenis, radiću sve što mogu da se pripremim za njega.

Uz to, popularni "Stanimal" je poručio da neće odustati od borbe za još nekim GS peharom pošto trenutno u svojoj kolekciji ima tri.

- U velikim mečevima je najvažnije da se pokažete najbolje. Osvojio sam tri Grend slema i nadam se da ću nastaviti i igrati kvalitetno u mečevima koji slede - zaključio je Vavrinka.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA