≫ 

"Sledeće dve nedelje su ključne": Đokovića čeka nova pauza posle povrede ramena!

Dodatni pregledi posle povrede i povlačenja sa US Open-a pokazaće šta i kako dalje

  • 5
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće braniti titulu na US Open- u osvojenu prošle godine, pošto je u osmini finala poražen od švajcarskog igrača Stana Vavrinke na terenu Artur Eš, a ono što može da brine navijače jeste povreda ramena. 

Aktuelni svetski broj jedan morao je da preda meč Vavrinki zbog povrede levog ramena u trećem setu, što je odmah prokementarisao na konferenciji  za novinare.

- Već posle nekoliko gemova meča sam predosetio da ću možda morati da prekinem meč. Razmišljao sam da ću to da uradim kad sam izgubio drugi set. Pokušao sam još nekoliko gemova i na kraju sam ipak to morao da uradim - istakao je Novak i dodao:

- To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena. Usled svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam. Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo kada gubim jer onda to skreće pažnju sa protivnika i onoga što je on uradio. 

Ono što svakako neće obradovati Novakove navijače jeste nova pauza zbog povrede koju je najbolji teniser sveta najavio.

- Preda mnom je proces evaluacije i odmora. Nekoliko nedelja bez reketa sigurno, pa da vidimo kako će rame da reaguje, treba da se smiri ta upala. Sreća u nesreći je što nije dominantna ruka, već leva, pa će se možda ubrzati proces oporavka.

- Iskreno se nadam. Moraću ponovo da uradim tu magnetnu rezonancu, ultrazvuk, kako bi što bolje medicinski, stručni tim oko mene napravio dijagnozu kako bi se znalo šta i kako. Dugoročno...niko ništa ne može da mi garantuje. Oni nisu mogli da mi garantuju da se to neće potpuno pogoršati, da bude još gore stanje nego što jeste, ali su rekli da su mali izgledi. U sportu je sve moguće. Ja sam danas napravio par naglih i oštrih pokreta koji su napravili te nagle i oštre bolove. To mi se nije svidelo, ali verujem i nadam se da će biti ok.

US Open Tennis Pozdrav Novaka i Vavrinke posle meča; Foto: Tanjug/AP

Ipak, s obzirom na očekivani oiporavak, Novakov plan je da nastavi takmičenje na turniru u Tokiju.

- Tokio je u planu, ali sledeće dve do dve i po nedelje su ključne, kako će se oporaviti rame. Nažalost sam dobio nedelju viška jer sam ovde ispao ranije, to će poslužiti za oporavak. Nadam se da će biti dovoljno vremena da se oporavim i da igram u Tokiju. Biću u Srbiji u tom periodu. Planiram tamo da treniram i da se spremam za Tokio.

VIDEO: Novak: Za taj-brejk potrebno je mnogo mentalne snage

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    2. septembar 2019 | 08:33

    Polako Nole ti si najaci i najveći....samo polako opet ces da pobedjujes svi smo uz tebe.....

  • Mimi

    2. septembar 2019 | 08:29

    Samo ti izleči rame kako treba a onda kreni redom da pobeđuješ! Samo napred i srećno! 👍

  • Snooker

    2. septembar 2019 | 10:29

    Ma zabole me za sve njih..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA