Ne vređaju me zvižduci, ne obraćam pažnju: Đoković o sramnom ponašanju publike i povredi (VIDEO)

Srpski teniser je s razlogom bio zabrinut posle osmine finala Grend slema u Njujorku

  • 6
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković rekao je šta misli o nepristojnom gestu njujorške publike na US Openu, ali nakon poraza od Stana Vavrinke nije bio previše raspoložen da priča o levom ramenu zbog kog je predao meč.

Novak je u trećem setu meča predao pri rezultatu 6:4, 7:5 i 2:1 uz brejk za Švajcarca, a povredu ramena je "vukao" još od prvog, drugog kola turnira kada se prilično namučio sa Huanom Londerom iz Argentine.

- Gledajte, čestitam Stanu, sjajan igrač i želim mu sve najbolje. Neću da pričam o svojoj povredi, pričao sam o svojoj povredi. Povukao sam se, rekao da je to levo rame i neću više o tome - bezvoljno je prokomentarisao srpski as posle meča.

Posle sat i 49 minuta velike borbe, Vavrinka je ispraćen aplauzima, a Đoković zvižducima, pa je usledilo pitanje novinara kako se oseća tim povodom.

- Šta mogu da vam kažem? Ne vređaju me takvi postupci, ne obraćam pažnju na to, volim da poštujem druge i nadam se da drugi poštuju mene i moje odluke. Žao mi je zbog publike, došli su da gledaju ceo meč i to nije bilo suđeno. Mnogi nisu ni znali šta se dešava i ne mogu da ih krivim, tako je kako je - kaže Đoković.

Istakao je da ga posebno boli što je morao da se povuče sa jednog od najvećih turnira u svetu "belog sporta", ali je rame jednostavno dugo već bilo "frustrirajuće". Ipak, srećan je što se vraća ulozi oca.

- Hvala što ste to pitali, naravno da postoje razne uloge u mom životu pored tenisa i roditeljstvo će mi pomoći da promenim tok svojih misli. To je najveća stvar, ali sam sad usred nesrećne situacije i moram da se suočim sa posledicama toga. Život ide dalje - kaže Đoković.

Vavrinkin naredni rival je Danil Medvedev koji je bio bolji od Dominika Kefera iz Nemačke u svom meču osmine finala. Švajcarčeva forma daje mu za pravo da se nada u prolaz i pored talentovanog ruskog "udarača".

- On je igrač za velike mečeve, to voli i to mu je donelo tri slema i olimpijsko zlato. Borio se sa povredama i zna kako to ide. Iskreno mi je drago da ga vidim kad igra na visokom nivou. Dopada mi se i dobro se slažemo - priča Novak o Stanu.

Mada o povredi Nole nije hteo da priča mnogo, otkrio je da prognoze tek treba da stignu, te da je bol bio konstantan. Otkrio je između ostalog i plan da sledeći turnir igra u Japanu.

- Odradio sam više raznih terapija i dijagnostika prethodnih nedelja, ali ću morati opet i da vidim kako će rame da reaguje na neigranje. Planiram da igram Tokio i nadam se da ću moći to da uradim... To je teško reći. Kad ne znate više šta osećate. Bol je bio konstantan nedeljama unazad, nekim danima više, nekim manje. Uzimao sam više različitih stvari da bih ubijao bol, ali nekad upali, nekad ne. Jednostavno znate kad znate, kad osetite da više ne možete da odigrate udarac.

Đoković je sezonu završio sa dva Grend slema u džepu posle osvajanja Australijan opena i Vimbldona, ali do kraja sezone još ima jasan cilj.

- Uzeo sam dva od četiri pa ne mogu da se žalim. Ispred je još velikih turnira, ja ću probati da sačuvam svoj renking i broj 1. Nadam se da ću imati šansu da se takmičim jer kad sam zdrav onda volim svoje šanse u Aziji i u dvorani tih poslednjih meseci u godini - podseća Đoković.

Uprkos tome što ima 32 godine i već je deceniju i po deo profesionalnog tenisa, ne namerava da skorije prestaje da se njime bavi.

- Nije tajna da mi je želja i cilj da stignem Rodžerov rekord, ali istovremeno, dug je put ispred mene. Planiram da igram još mnogo godina i ne vidim kraj iza ćoška. Sad je cilj da održim telo u formi kako bih na vrhuncu mogao da igram najveće turnire u našem sportu - zaključio je Novak.

VIDEO - Novak: Za taj-brejk potrebno je mnogo mentalne snage

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.......

    2. septembar 2019 | 07:57

    Sve sto ljudi govore o nama ustvari govore o sebi o svojoj nemoci, jer to je njihova bol i muka, Nole glavu gore i ignorishi hejtere

  • Dusan

    2. septembar 2019 | 09:47

    Mogu samo da ti...znaju oni dobro sto:):):)

  • FEDEX

    2. septembar 2019 | 11:44

    Povredjen samo kad gubi zato mu i zvidzi publika!Federera gdje god igra obozavaju i publika i organizatori i svi!jer je jedan jedini.Najbolji ikad!GOAT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA