≫ 

Kakav šamar za Federera, ispao je od 78. igrača sveta: Bugarin eliminisao Rodžera sa US Opena!

Posle pet setova Dimitrov odneo veliku pobedu, prvu u karijeri protiv velikana

  • 19
US Open Tennis Foto: Tanjug/Ap

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale US Opena, bila je to jedna od onih pobeda koju će večno pamtiti jer je stigla protiv najvećeg u istoriji tenisa Rodžera Fedrera, i to u pet setova - 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, posle tri sata i deset minuta igre na najvećem teniskom objektu na svetu, "Artur Ešu".

Pamtiće momak iz Haskova dok je živ ovaj trijumf, jer mu je i prvi protiv Švajcarca u njihovom osmom odmeravanju snaga, a došao je u trenutku najlošijeg plasmana Dimitrova na ATP listi poslednjih godina.

Kao 78. igrač sveta Bugarin je stigao u Njujork, sa sedam poraza iz osam mečeva do "Flešing Medouza", ali je u Njujorku nešto "kvrcnulo" u sada već trostrukom polufinalisti Grend Slema (Australijan Open, Vimbldon, Njujork), zaređao je sa pobedama, a kao vrhunac stigao je uspeh protiv velikana iz Bazela.

U narednoj rundi, za finale, Dimitrov će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je u velikom stilu savladao Stena Vavrinku.

- Poslednjih šest, sedam meseci su bili prilično teški za mene - sa velikim olakšanjem konstatovao je Dimitrov posle pobede nad Federerom.

- Ali imao sam na koga da se oslonim, imao sam porodicu i prijatelje uz sebe. Nastavio sam da verujem u ono što radim, u rehabilitaciju ramena, treninge, malo i u poboljšanje reketa. Bilo je toliko stvari koje sam morao da korigujem za tako kratko vreme. Sledeće što znaš, skoro je kraj godine, a ti u rukama imaš rezultat kao što je ovaj. To je prilično posebna stvar za mene - poručio je Dimitrov.

US Open Tennis Grigor Dimitrov Foto: Tanjug/Ap

Dimitrov je svoje ime upisao u knjige rekorda na Grend Slemu, jer je postao drugi najslabije rangirani polufinalista na turnirima "velike četvorke" posle Rajnera Šetlera koji je kao 94. na svetu igrao polufinale Vimbldona pre 11 godina.

Sa druge strane, Federer je bio najstariji četvrtfinalista Grend Slema posle Džimija Konorsa koji je na istom mestu, sa 39 godina, igrao među osam najboljih.

Nije ovo bilo Federerovo veče, imao je čak 61 neiznuđenu grešku naspram 41 njegovog rivala, a od 14 brejk lopti iskoristio je samo četiri, u čemu se može tražiti glavni razlog poraza na poslednjem Grend Slemu sezone.

US Open Tennis Foto: Tanjug/Ap

VIDEO: Novak Đoković "upucao" Federera u leđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    4. septembar 2019 | 08:26

    Federer je inače očajan teniser.....igrao i osvajao kada nisu bili Nole i Rafa ....a od tada po koji turnir....

  • Boske100

    4. septembar 2019 | 08:38

    Još samo Rafa da ispadne i onda čekamo 2020 godinu 👏

  • Deda Radoje

    4. septembar 2019 | 08:21

    Ameri ne vole pravoslavca Noleta,ali im pravoslavac Grigor skide skalp ljubimcu po veri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA