≫ 

Ekspres Serena ruši sve pred sobom: Ušla u polufinale US Opena za 44 minuta!

Neverovatna je 37-godišnja Amerikanka

  • 4
US Open Tennis Foto: Tanjug/Ap

Da ste dremnuli negde na početku Sereninog meča protiv Kineskinje Vang Kjang, pa se probudili 45 minuta posle, ne biste videli ni minut igre jer je Amerikanka, u svom rušilačkom stilu, pregazila rivalku 6:1 i 6:0 za plasman u polufinale US opena - za samo 44 minuta!

Ekspresnim trijumfom Serena je izjednačila najbrže završen meč na WTA turu ove godine, pošto je isto vreme trebalo i Rumunki Halep da savlada Viktoriju Kuzmovu u Madridu.

Stigla je Serena do još jednog velikog dostignuća u svojoj karijeri, ovo joj je bila 100. pobeda na US Openu, pa je sada na samo trijumf od rekorderke Kris Evert.

- Nisam verovala da ikad mogu dođi do 100 pobeda ovde - rekla je odmah posle meča Serena čija teniska dugovečnost sve fascinira.

- Nije mi prošlo kroz glavu da ću danas biti ovde. Volim ovo što radim. Volim da igram ovde, to je poseban osećaj. Ne želim da prestane - dodala je vlasnica 23 Grend Slem titule.

US Open Tennis Foto: Tanjug/Ap

Serena će u polufinalu igrati protiv Eline Svitoline.

O dominaciji Amerikanke najbolje govori statistika protiv Kineskinje, ali i reči njene rivalke. Vilijamsova je imala čak 90 posto osvojenih poena na prvi servis, iskoristila je svih pet brejk šansi, dodala i 25 vinera uz 10 neiznuđenih grešaka.

- Ta njena moć, nisam mogla da se nosim sa tim. To je bilo previše za mene - rekla je Vang koja nije imala nijedan viner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    4. septembar 2019 | 15:10

    Ovu samo jednom da testira doping kontrola siguran sam da bi joj sve titule oduzeli. Ameri najveci korisnici nedozvoljenih susptanci.

  • AcoK

    4. septembar 2019 | 15:13

    Na šta ovo liči sunce ti....

  • Ccc

    4. septembar 2019 | 12:39

    Serena je moćne konstitucije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA