≫ 

Rusu baš prija Amerika: Medvedev prvi finalista US Opena!

Za trofej će se boriti protiv boljeg iz duela Nadal - Beratini

  • 6
US Open Tennis Foto: Tanjug/Ap

Ruski teniser Danil Medvedev (23) nastavio je bajkovit ATP put ove sezone, a vrunac sjajnih partija u poslednje vreme stigao je u Njujorku gde se plasirao u svoje prvo Grend Slem finale!

Medvedev je savladao Bugarina Grigora Dimitrova u polufinalu US Opena, bilo je 7:6, 6:4, 6:3, i tako izborio meč za trofej - još jedan na severnoameričkom tlu za poslednja dva meseca.

Pre Njujorka, Medvedev je igrao finale u Vašingtonu, Montrealu i Sinsinatiju, uz osvojen trofej upravo na poslednjepomenutom Mastersu, gde je iznenadio Novaka Đokovića.

U borbi za novi trofej čeka ga bolji iz duela Rafael Nadal - Mateo Beretini.

- Osetio sam u jednom trenutku da je on bliži osvajanju prvog seta, ali sam ga ja ipak dobio što je preokrenulo meč u moju korist - rekao je ruski teniser nedugo posle meča.

Medvedev je ušao u odabrano društvo tenisera koji su uspeli u samo jednoj sezoni da igraju četiri finala na severnoameričkom kontinentu (Vašington, Montreal, Sinsinati i Njujork), što je dosad pošlo za rukom samo Ivanu Lendlu (1982) i Andreu Agasiju (1995).

- Kada sam doputovao u SAD nisam verovao da će biti ovako dobro. Na kraju moram da kažem - volim Ameriku! - poručio je sjajni ruski teniser.

Sem toga što je obezbedio plasman na završni turnir sezone, to je potvrdio još trijumfom nad Vavrinkom u četvrtfinalu, Medvedev je sad postao prvi ruski finalista Grend Slema još od Marata Safina koji je igrao finale Australijen Opena 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molder

    7. septembar 2019 | 05:58

    Svaka cast na finalu i trebao bi i da ga uzme jer momak igra odlican tenis...

  • ХАЏИ КОСТА

    7. septembar 2019 | 06:01

    БРАВО БАЋУШКА АЈМО ДО ПЕХАРА 💪💪💪🎾🎾🎾

  • Tanče

    7. septembar 2019 | 08:44

    Bravo za Medvedev! 👍 Od ♥️ ti želim da osvojiš US open, i podigni taj 🏆🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA