≫ 

Pogled na ATP listu kakav nismo želeli posle finala US Opena, a Novaku tek predstoji pakao (FOTO)

Naš teniser je zbog ispadanja sa US Opena u 4. kolu izgubio čak 1820 bodova, dok je Nadal posle titule dobio 1280

  • 13

Novak Đoković i dalje drži prvo mesto na ATP listi posle US Opena, ali je ono sada ozbiljno ugroženo i pitanje je nedelje kada će ga Rafael Nadal prestići na vrhu, nakon što je Španac osvojio titulu u epskom finalu protiv Danila Medvedeva posle pet setova.

Pogled na listu koja je osvanula nije nešto čemu se Novak nadao pred finale US Opena između Nadala i Medvedeva i nema sumnje da je zdušno navijao za Rusa, ne samo zbog trke na večnoj listi po broju Gren slem titula (Novak ima 16, a Nadal sada 19), već i zbog bodova na ATP listi.

Sada je Novak na vrhu sa 9865 bodova, a Nadal je na drugom mestu sa 9225. Dakle, fali mu još 640 bodova da pretekne Novaka.

Rafael Nadal, US Open, pehar, suze Nadal sa peharom na US Openu, pošto je savladao Danila Medvedeva sa 3:2 u finalu; Foto: AP/Tanjug

Gotovo je izvesno da će se to i dogoditi, jer Nadal ne brani niti jedan bod do kraja godine, dok Novaku predstoji odbrana titule u Šangaju, gde brani 1000 bodova, zatim finale Pariza i 600 bodova, kao i finale završnog Mastersa, gde brani 1.100 bodova.

Novak prema rasporedu ima i ATP turnir u Tokiju, gde eventualnom titulom može da dođe do dodatnih 500 bodova i tako delimično odmakne Nadalu pred dva poslednja Mastersa, kao i ATP finale.

Ipak, teško je očekivati da Nadal neće ostvariti dovoljno dobre rezultate da sustigne Novaka, jer samo može da skuplja bodove, dok Novak nema velikog prostora za napredak, osim da odbrani Šangaj, osvoji i Pariz i zavrni ATP turnir, ali ni to nije garant da će do kraja godine zadržati prvo mesto na ATP listi.

ATP Lista ATP lista posle US Opena; Printskrin: live-tennis.eu

Rodžer Federer je na najnovijoj rang listi na 3. mestu, dok je finalista US Opena, Danil Medvedev stigao do najboljeg renkinga u karijeri i sada je 4. teniser sveta ispred Dominika Tima.

Top 10 čine još Aleksander Zverev (6), Stefanos Cicipas (7), Kei Nišikori (8), Karen Kačanov (9) i Roberto Bautista Agut (10).

Što se tiče srpskih tenisera, Dušan Lajović je na 29. mestu, Laslo Đere na 40, dok je najbolji plasman Karijere ostvario Miomir Kecmanović, koji je sada 47. igrač sveta. Filip Krajinović je na 51. mestu i to je to što se tiče srpskih tenisera u Top 100 na ATP listi.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    9. septembar 2019 | 08:33

    Nije važno, samo da se oporavi, biće on onaj stari Nole 👍, samo napred!

  • Grobbelaar

    9. septembar 2019 | 09:35

    Nisam siguran da će biti baš tako. Nole je jedini teniser sposoban da veže sva 4 GS, što je uostalom i dokazao, samo da se oporavi... Nedavno je Boris Beker izjavio da Novak nikad nije igrao 100% spreman, ali je nakon duge pauze prošle godine uzeo 3 GS, a ove 2. Verujem da 2020. može biti ona u kojoj će dostići Federera

  • NekoKo

    9. septembar 2019 | 13:12

    Treba biti realan Nadal igrama tokom cele sezone prosto zaslužuje prvo mesto. U kontinuitetu gledano ubedljivo je najbolji igrač već duže vereme. Penale koristi skoro 100% a to samo pokazuje o kakvoj zveti se radi. To da u nastavku odigra slabije nema teorije. Taj je manijak koji se hrani trofejima i posle osvojenog turnira na sledećem je još spremniji. Najviše mastersa, uskoro i slemova ali pre svega ova neverovatna posvećenoat i manijakalan fokus na tenis svih ovih godina je nešto što ga čini najboljim svih vremena. Niko nije u tom pogledu ni u jednom sportu blizu Rafe i sportski greh je to ignorisati, bez obzira ko za koga navija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA