Finalista Vimbldona gotovo godinu dana bez tenisa: Anderson završio sezonu!

Južnoafrički teniser saopštio lošu vest

  • 0

Finalista prošlogodišnjeg Vimbldona Kevin Anderson pauziraće od tenisa bar još četiri meseca do početka sledeće sezone zbog povreda, objavio je ovaj teniser nakon završetka US Opena.

Anderson je praktično celu sezonu propustio zbog nekoliko povreda pa je ovo za njega frustrirajuća godina.

- Dobro sam počeo, titulom u Punu, ali od tada nisam mogao da budem zdrav i da igram na nivou na kom sam hteo - navodi Anderson između ostalog u svom saopštenju.

On je prošlog juna bio peti teniser planete, ali je ove godine pao na 18. mesto liste i ima skor od svega 11 pobeda i četiri poraza.

Poslednji turnir na kom je igrao bio je Vimbldon, a pre toga od značajnijih tek Majami masters.

- Pričao sam sa svojim timom i doktorima i odlučili smo da je najbolje da pauziram do kraja sezone i spremim se za 2020. godinu. To će mi dati dovoljno vremena da se rehabilitujem i oporavim da bih ozdravio. Zahvalio bih se svima na podršci i lepim željama, vidimo se na terenu sledeće godine - poručio je Anderson.

Zanimljivo je da je godinu počeo pobedom nad našim igračem Laslom Đereom na turniru u indijskom Punu. Na Vimbldonu je igrao sa Jankom Tipsarevićem maratonski meč i na kraju prošao do trećeg kola gde ga je eliminisao Gvido Pelja.

VIDEO - Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA