≫ 

Zverev preko Raonića do ključne pobede: Tim Evrope bolji od Sveta po treći put

Plavi slave Zvereva, koji je doneo pobedonosne bodove pobedom nad Raonićem – 13:11!

  • 0
Lejver Kup 2019 Foto: Tanjug/AP

Plavi talas je prekrio crnu tenisku podlogu dvorane Palekspo u Ženevi kada su sa klupe izleteli svi članovi Tima Evrope da čestitaju Saši Zverevu pobedu nad Milošem Raonićem 2:1 (6:4 3:6 10:4) za konačnih 13:11 u trećem i do sada najneizvesnijem izdanju Lejver Kupa!

U mnogo čemu je Zverev bio čovek odluke i prošle godine u Čikagu, kada je „poštedeo“ umornog Novaka Đokovića od igranja u poslednjem meču dnevnog programa i pobedom nad Andersonom u još jednom super taj-brejku.

Iako je ove godine daleko ispod svoje prošlogodišnje forme, mladi Nemac je još jednom bio „čovek odluke“ i autor oduševljenja za preko 15 hiljada navijača, pretežno naklonjenih timu koji je maestralno predvodio i ove godine njihov sunarodnik Rodžer Federer.

- Ponosan sam na moj tim, i ne mogu da ne kažem da smo ovoga puta imali dosta sreće. No, borili smo se viteški do samog kraja i sa punim srcem nastavljam da vodim ovaj tim kao kapiten sledeće godine u Bostonu - istakao je legendarni Bjorn Borg.

- Želim da čestitam Timu Evrope na još jednoj pobedi, i da im i ovom prilikom kažem da mi je muka njih - u svom prepoznatljivom manirom je sumirao rezultat završnog dana Lejver Kupa u Ženevi kapiten Tima sveta Džon Mekenro i potom dodao:

- Ponosan sam na neverovatan trud i timski duh koji su moji igrači pokazali u poslednja tri dana, i srčanost zbog koje samo mogu da im odam najviše poštovanje - zaključio je Mekenro

Četvrto izdanje egzibicionog turnira Lejver Kup biće održano narednog septembra u Bostonu, SAD

Lejver Kup 2019 Foto: Tanjug/AP
Lejver Kup 2019 Foto: Tanjug/AP
Lejver Kup 2019 Foto: Tanjug/AP
Lejver Kup 2019 Foto: Tanjug/AP

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA