• 1

Japanac se zbog Novaka preselio u Srbiju, ali mu se tek u Tokiju ostvario san da upozna idola!

Posle godina pokušaja da upozna našeg najboljeg tenisera, Jori Jošida je uspeo - sreo je idola koji mu je promenio život!

  • 1

Novak Đoković je imao specijalnog fana u Tokiju, baš posebnog, i silno mu se obradovao. U pitanju je Japanac Jori Jošida, a evo zbog čega je ovaj momak vedrog duha toliko unikatan u odnosu na sve ostale Novakove fanove. 

Zbog jedne stvari naročito: on je četiri godine, samo zbog toga što obožava našeg tenisera, spakovao kofere, "zapucao" iz Japana i odlučio da se preseli u Srbiju u kojoj je proveo četiri godine!

U našoj zemlji je naučio sve, ovladao je srpskim jezikom kao maternjim, igrao je tenis, živeo životom svakog od nas, ali nije mu uspelo ono zbog čega je i prevalio toliki put, promenio život - nije uspeo da upozna svog idola.

Jednostavno, nije bilo prilike.

Konačno, posle godina "traganja" za Novakom, Jošida je uspeo - na svoju, ali i na veliku sreću našeg asa koji je sa oduševljenjem prihvatio poziv Japanca da se druže i odigraju meč. Koliko je ovaj momak "zagrejan" za Srbiju govori i poruka koju je na srpskom ispisao po telu, uz iscrtanu srpsku zastavu: "veliki ćevapi" (prva reč se izmrljala), dok je pozirao sa Novakom na mreži.

- Ovaj momak me je totalno oduševio. Inspirisan mojom sezonom 2011. godine, pitao je oca da li može da ide da živi u Srbiju Joriju. Otac ga je pitao da mu pokaže strast. Ovaj mu je to pokazao i dobio dozvolu. 4 godine je živeo u Pančevu, igrao tenis, učio srpski i nadao se da može da me upozna i odigra jedanput tenis sa mnom. To se nije dogodilo za vreme njegovog boravka u Srbiji ali jeste ovde u Japanu. Privukao mi je pažnju njegov snimak koji mi je pokazao njego prijatelj pre nekoliko dana ovde u Tokiju. Na snimku je pričao srpski i molio me da odigramo tenis jednom jer ima veliku želju da igra na Grand Slam-u. Pozvao sam ga da pogleda moj meč i da posle meča igramo tenis. Upoznao sam mnogo ljudi putujući po svetu, ali ne znam da li sam ikada upoznao nekog ovako strastvenog tenisera sa toliko entuzijazma. Ulepšao mi je dan i učinio da doživim jedinstveno iskustvo koje mi je ispunilo srce radošću i srećom. Jako sam se zabavio i uživao. On priča srpski odlično i vrlo je duhovit. Ovo iskustvo me ne podsetilo koliko treba da budem svakodnevno zahvalan na mogucnosti da tako pozitivno utičem na živote mnogih ljudi. Blagosloven sam i počastvovan - sabrao je utiske o svom novom poznaniku Nole.

 
 
 
View this post on Instagram

This guy made my day. @iori_legend’s father allowed him to come to live in Serbia because he was inspired watching me in 2011 season. He spent 4 years in Serbia playing tennis learning our language and hoping he can meet me one day. That didn’t happen in Serbia 🇷🇸 but it did here in Japan 🇯🇵. I have met many people traveling but I don’t know if I’ve met anyone more passionate and enthusiastic than this guy on the tennis court. He got my attention when I saw a video he made while he was in Serbia where he was speaking in Serbian and asking to play with me. I saw that video a few days ago and invited him to come and watch me play and after my match we could play tennis together. It was truly a remarkable experience, one that really fills my heart with joy and happiness. Seeing the passion that he shared while we were together was fascinating. He speaks Serbian so well and is a very funny guy. Made me laugh so hard. I had a blast and these are exactly the situations that remind me how grateful I need to be every day to have the position to positively impact many lives. A true blessing 🇷🇸🇯🇵

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Video: Đoković ekspresno do polufinala Tokija, samleo rivala za 50 minuta!

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima