≫ 

Paklen start Šangaja za Novaka posle titule u Tokiju: Zahuktali Šapovalov odmah u drugom kolu

Težak zadatak i veliki izazov

  • 0
Japan Open Tennis Novak Đoković u finalu Tokija, Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković saznao je ime protivnika na Mastersu u Šangaju i imaće vrlo težak zadatak već u drugom kolu jer mu je prvi rival Denis Šapovalov.

Talentovani Kanađanin je sa Novakom do sada igrao dvaput i oba puta je izgubio ove godine, prvo na Australijan Openu, a onda i u Rimu.

Šapovalov je u prvom kolu Šangaja pobedio Frensisa Tijafoa sa 2-0, 6:4, 6:2 i tako izborio meč sa Đokovićem koji je u prvom kolu bio slobodan.

Srbin dolazi u Šangaj iz Tokija gde je u nedelju osvojio titulu rutinskom pobedom nad Džonom Milmanom u finalu.

S druge strane, Šapovalovu je bilo potrebno sat i petnaest minuta da izađe na kraj sa Tijafoom, koga je napao odmah na startu meča.

Propustio je čak osam brejk prilika, dobio je još tri u petom gemu i iskoristio drugu posle čega je uzeo prvi set.

U drugom je bilo još manje dileme u vezi sa pobednikom jer je Denis veoma dobro igrao u svojim servis gemovima i samo dodavao gas kada bi Tijafo servirao.

To mu je donelo dva brejka u drugom setu i na kraju pobedu. Jedno od iznenađenja uslovno rečeno desilo se u prvom kolu gde je Albert Ramos Vinjolas eliminisao Marina Čilića sa 6:4, 6:4. On će u drugom kolu igrati protiv Rodžera Federera.

Da podsetimo, Novak je pobedom u Tokiju stekao više od hiljadu bodova na ATP rang listi u odnosu na Rafu Nadala, pa će ostati prvi na svetu bar do narednog ponedeljka bez obzir na ishod ovog turnira.

Međutim, nakon toga sve zavisi od Nadala i njegove odluke hoće li igrati i kada, pošto ne brani ništa od bodova do kraja sezone.

Video: Nole plakao od smeha pored brata Japanca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA