Mari "ludeo" zbog Fonjinija i na kraju mu odbrusio: Umukni!

Italijan je oduvek imao nezgodan karakter

  • 0

Italijanski teniser Fabio Fonjini plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju pobedom nad Britancem Endijem Marijem i pritom propisno iznervirao ostrvskog asa.

Fonjini je slavio sa 7:6 (4), 2:6 i 7:6 (2). Može se slobodno reći da je Mari pobedio i sam sebe jer je imao dve šanse da servisom završi meč u trećem setu.

Međutim, nekadašnji prvi reket sveta se tek vraća u staru formu u kakvoj je bio pre povrede kuka i Fonjini je neke njegove slabosti iskoristio u presudnim trenucima.

Prvi set je protekao u reviji brejkova jer su obojica po dvaput gubila svoje servise, ali je Fonjini bio prisebniji u taj-brejku.

Mari je drugi set dobio brejkom odmah na startu, što je kasnije novim potvrdio, da bi treći doneo veću borbu i nervozu.

Britanac je napravio brejk za 5:4 i servirao po prvi put za meč, a Fonjini ga je do tada već iziritirao raspravama sa sudijom u stolici.

Međutim, Endi je "pukao" tek u desetom gemu kada je Italijan pokušao da ga omete pre nego je Mari trebalo da udari volej na mreži.

Mari je pogodio i došao do novog brejka za 6:5, ali onda opet nije odservirao za trijumf. Usput je viknuo Fonjiniju "Umukni!", pa je i sam morao da upozori sudiju na ponašanje Italijana kome je dodao i da takve stvari uvek radi na terenu.

Fonjini je tokom karijere uvek bio poznat kao igrač koji može da igra protiv svakog kada je u elementu ali i ni protiv koga kada mu ne ide.

S druge strane, svakoga može da iznervira i Mari je sada bio samo poslednja "žrtva". Fonjini će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova ili Tejlora Frica.

Video: Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA