Medvedev: Znate šta je još luđe od mog šestog finala? Ispadanje Federera i Đokovića u četvrtfinalu

Nestvaran niz 23-godišnjeg Moskovljanina

  • 1
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da njegov plasman u šest uzastopnih finala i činjenica da igra sa Aleksandrom Zverevim za titulu u Šangaju nije najviše šokirala na turniru u Kini.

Rus je već neko vreme u briljantnoj formi, od Vimbldona naovamo ima skor 28-3 u pobedama i porazima i igrao je između ostalog finale US Opena gde nije mogao da se suprotstavi Rafaelu Nadalu.

U subotu je savladao Cicipasa za spomenuto šesto finale zaredom, pobedom nad Stefanosom Cicipasom 7:6, 7:5.

- Videli smo nešto još luđe prethodnog dana - rekao je Medvedev. A prethodnog dana su eliminisani Novak Đoković i Rodžer Federer u četvrtfinalima.

Prvi upravo od Cicipasa koga je savladao Medvedev peti put ove godine, a drugi od Zvereva.

Video: Novak poražen od Medvedeva

- Šest finala u nizu, na tri Mastersa i jednom Grend slemu, to je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam. Želim da se sve ovo nastavi, nadam se da mogu u do sedmog i osmog finala u nizu - dodao je Medvedev.

Njega je Novak nedavno ocenio kao kompletnog igrača koji može da servira jako, odlično se kreće i dugim rukama pronalazi oštre uglove.

- Pre starta ove sezone govorio sam kako je Zverev najbolji iz te grupe mladih igrača. Osvojio je tri Masters titule, niko od nas preostalih nije bio ni blizu toga. Pozicije su se malo promenile u ovoj godini tako da verujem da imam dobre izglede da se takmičim sa njim - tvrdi Rus.

Njegovo finale sa Zverevim je u nedelju od 10.30, a nemački igrač je do sada pobedio u sva četiri prethodna duela, poslednji put na Mastersu u Kanadi prošle godine.

Video: Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    13. oktobar 2019 | 05:35

    Da bi pobeđivao moraš se posvetiti tenis, a ne gubiti energiju na druge stvari...po tome vidim da će najveći teniser svih vremena najvjerovatnije biti Nadal,ako ne bude ozbiljnija povreda, jer je maksimalno posvećen tenisu,pojačao svoj tim, poboljšao svoj servis i igru, a već ga mnogi otpisali...blizu je tog svoga cilja usprkos mnogim povredama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA