Milojević srećković: Medvedev mu "ustupio" mesto, on postigao rezultat karijere

Srpski teniser plasirao se u treće kolo iako je prethodno izgubio u kvalifikacijama

  • 0
Nikola Milojević Foto: Mark Runnacles/Getty Images for LTA

Dvadeset četvorogodišnji Beograđanin je pobedio Alena Avidzbu sa 7:5 i 6:0 posle sat i po vremena igre u meču drugog kola turnira u prestonici Rusije.

Nikola Milojević je na turnir ušao kao "laki luzer" umesto Danila Medvedeva. Rus je prethodnih nedelja dominirao ATP listom, učestvovao u šest uzastopnih finala i pobedio na Mastersu u Šangaju.

Zbog toga se turnir serije 250 ispostavio kao izbor za zaobići, pa je Milojević ušao u drugo kolo i naleteo na 498. igrača planete.

Avidzba je bolje počeo prvi set pošto je u šestom gemu napravio brejk za 4:2. Ubrzo se krenulo sa razmenom brejkova iz koje je Milojević izšaao kao uspešniji i uzeo je prvi set na razliku.

U drugom je dominirao od početka do kraja i na kraju iskoristio drugu meč loptu za prolaz u narednu rundu takmičenja. U trećem kolu ga čeka bolji iz okršaja Andrej Rubljova i Belorusa Egora Gerasimova.

Inače, Milojević je prolaskom u treće kolo turnira zaradio i 45 ATP bodova, pa ga čeka veliki skok sa 164. mesta na kom se trenutno nalazi.

Da podsetimo, naš teniser je u glavni žreb turnira u Moskvi ušao iako je izgubio u kvalifikacijama od Lukaša Rosola.

Video: Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA