≫ 

One meč lopte Federera će mi ostati urezane: Ni Raonić ne zna kako je Đoković osvojio Vimbldon

Finale je zaista bilo za pamćenje

  • 0

Kanadski teniser Miloš Raonić izdvojio je finale Vimbldona ove godine kao meč koji je najbolje zapamtio.

U finalu su igrali Rodžer Federer i Novak Đoković i to pet sati i pet setova. Po prvi put je iskorišćeno pravilo taj-brejka u petom setu posle 25 gemova i Srbin je nekako iščupao trijumf.

Federer mu je pri rezultatu 8:7 u petom setu bio bliži. Imao je servis i dve meč lopte, ali se Đoković maestralno izvukao i napravio brejk.

- Biće uvek stvari koje će privlačiti veliku medijsku pažnju, ali ja najbolje pamtim meč lopte koje je Rodžer Federer imao protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Ne znam zašto, ali kako su izgledali ti poeni - posebno onaj drugi... živo ih se sećam kad vratim film unazad - rekao je Raonić.

Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

On se osvrnuo i na očekivanja pred sledeću sezonu pošto je u ovoj bio nedovoljno dobar. Do polufinala je stizao na Indijan Velsu i u Štutgartu, do četvrtfinala na Austrlijan Openu i ostalo uglavnom mrka kapa.

Kanađanin, nekadašnji član Top 10 društva, trenutno je na 30. mestu ATP liste. S druge strane mladi Rus Danil Medvedev je igrao neverovatno poslednjih meseci, ali Raonić uprkos dominaciji Medvedeva ne otpisuje najbolje Federera, Nadala i Đokovića.

- Mislim da će biti nezahvalno pričati o vrhu bez njih trojice, Rodžera, Novaka i Rafe. Mislim da će Rodžer imati svoje prilike, ali će mu biti teško da bude konstantan. Rafa i Novak - oni će se pitati oko svega naredne sezone - rekao je Raonić.

On je u istom razgovoru istakao Vimbldon kao svoj omiljeni turnir iako je ove godine u Londonu poražen od Gvida Pelje sa 3-2 posle velikog preokreta.

Video: Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA