≫ 

Na prevaru sam pobedio Federera: Bivši svetski broj 4 je još 2000. godine prepoznao veličinu

Bivši teniski svetski broj četiri prisetio se zanimljivog detalja iz rane faze karijere sada preiskusnog Federera

  • 0

Medvedev i Federer su u Rimu 2000. godine igrali meč prvog kola u kom je Ukrajinac slavio 3:6, 6:3, 7:5 nad tada osamnaestogodišnjim Švajcarcem.

Već u tom trenutku mu je bilo jasno da je Švajcarac budući vrhunski as i osvajač brojnih turnira, a za jedini međusobni okršaj, Medvedev kaže da je dobio: na prevaru.

- On je trebalo da dobije taj meč. Sećam se da sam ga prevario. Počeo sam da se raspravljam sa sudijom, dobio upozorenje i nekako posle toga uspeo da osvojim drugi i treći set. Ali bila je to čista sreća. Sećam se da sam u svlačionici rekao njegovom treneru Peteru Lundgrenu da je tip potpuno nepredvidiv kada igra bilo koji udarac - rekao je Medvedev za Tenis podkast.

Objasnio je i zbog čega je Federer kod njega proizveo "vau" utisak.

- Rekao sam mu i da ako nastavki tako, igranje protiv njega će biti vrlo teško jer jednostavno ne znate. Ja nisam bio baš loš u teniskoj inteligenciji, znao sam ponešto. Način na koji je on izlazio na kraj sa pobedama i porazima, na koji je predstavljao tenis. Možete da mu nadenete bilo koji kompliment...

Medvedev, koji je svoj najbolji renking imao maja 1994. kada je bio četvrti na ATP listi, tvrdi da Rodžer nije čuo za taj razgovor i da tako nešto ne bi rekao za "bilo koga".

- Ja sam bio bolji tog dana, ali je on igrao tako lagano. Varao sam u okviru pravila jer vam je dozvoljeno da se žalite i dobijate opomene. Ali ne bih to savetovao nikome da uradi - zaključio je teniski as iz Kijeva.

Federer je do danas, zaključno sa nedeljnim desetim trofejem u Bazelu, osvojio ukupno čak 103 turnira, od čega 20 Grend slemova i po tome je rekorder u svetu "belog sporta".

Video: Đoković u polufinalu Sinsinatija, brine povreda lakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA