≫ 

Nole se digao iz ponora protiv 97. igrača sveta: Imao je paklen put do pobede na startu Pariza!

Novak naišao na "tvrd orah"!

  • 18
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković startovao je uspešno na mastersu u Parizu protiv Korantena Mutea, domaćeg tenisera, i to u drugom kolu turnira.

Nije bilo lako, pobedio je sa 7:6, 6:4, i to pošto je u 1. setu osujetio dve set lopte talentovanog 20-godišnjaka, željnog dokazivanja protiv broja 1.

Bilo je napeto u 1. setu, Novak je prelomio izjednačivši na 5:5, iako ga je dobrim delom poremetio brejk za 4:3.

U nastavku, Nole je vezao dva brejka i potvrdio klasu. U osmini finala igraće protiv Kajla Edmunda koji je sa 7:5, 6:3 nadigrao Dijega Švarcmana.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

PRVI SET - Mute bio na pragu osvajanja, Novak preokrenuo

Prva tri gema protekla su bez trzavica, nije niko ispuštao servis, iako je Mute morao daleko više energije da utroši da bi izbegao brejk šansu.

Pokazao je Mute da je tvrd orah i da se od njega na ATP sceni tek može dosta očekivati, a primer Dušana Lajovića sigurno je bio dovoljan povod Noletu za oprez.

Umeo je Mute da se drži u dugim razmenama, pa je čak i poveo sa 40:0 pri Noletovom servisu na 3:3.

Remember the name, 🇫🇷 Corentin Moutet...

🎥: @TennisTV | @RolexPMasters | @moutet99 pic.twitter.com/RlJtVYiwdW

— ATP Tour (@atptour) October 30, 2019

Eksplodirao je kada je došao do brejk šanse, i to u razmeni koja je dosta istrošiloa Novaka. Dve brejk šanse je anulirao Novak, treća je bila kobna!

Usledio je pravi maraton, u kom je čak četiri šanse za ribrejk prokockao Novak! Usledile su i frustracije zbog toga, a strpljivi 20-godišnjak je svoju priliku dočekao, priredio je sebi lepu priliku da osvoji prvi set.

Priredio je pakao Novaku u novom gemu, dve set lopte je imao, a ceo gem je trajao punih osam minuta. Onda je servis prešao na stranu Francuza, koji se ipak uplašio prilike koja mu se ukazala.

Novak je ovde iskusno došao do dve brejk šanse i prvu pretvorio u izjednačenje, zatim je i poveo sa 6:5. Ušlo se u taj-brejk i tada je Đoković pokazao da ima nerve za ovakve momente, samo dva poena ostavio je Muteu.

DRUGI SET - Novak sa dva vezana brejka trasirao put ka pobedi

Laganije je Novak ušao u drugi set, oslobodio se pritiska i bilo je jasno da Mute nema kapacitet da se izbori sa mislima posle izgubljenog seta koji je mogao da dobije.

Nole je dodao gas i dva gema osvojio bez izgubljenog poena, uz dva lagana brejka - upravo pri drugom je na nuli bio Mute.

Iako je delovalo da Novak grabi lagano ka pobedi, malo ga je ipak usporio rival munjevitim brejkom za 4:2, na Noletu je bilo samo da ne dozvoli novi.

UOČI MEČA

Francuz je na startu izbacio Dušana Lajovića, a Novaku je ovaj meč prvi od 11. oktobra, kada je završio učešće u Šangaju.

Ujedno, ovo je prvi susret sa Muteom u karijeri, a u boksu je podrška Goran Ivanišević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA