≫ 

Đoković preslišao "žilavog" Dimitrova, Nadal predao meč Šapovalovu!

Novak je upisao deveti trijumf protiv bugarskog tenisera

  • 27
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković boriće se za novi trofej Mastersa u Parizu pošto je u polufinalnom duelu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 (7:6, 6:4).

Posle maestralnog četvrtfinala u kojem je bio bolji od Stefanosa Cicipasa, srpski teniser je nastavio sa odličnom igrom i protiv Dimitrova, pa je tako od samog starta diktirao ritam meča i konstantno bio u vođstvu. Sa druge strane Dimitrov ga je pratio u stopu. Tako, do kraja prvog seta niti jedan od tenisera nije imao šansu za brejk.

Posle 6:6, ušlo se u taj brejk, gde je viđena velika borba za svaki poen. Novak je prvo poveo, da bi Dimitrov okrenuo rezultat i poveo 5:4. Usledila je najduža razmena udaraca na susretu, posle koje je Dimitrov imao "zicer" ali je njegova lopta otišla u aut i umesto 6:4 za Bugarina, donela Novaku izjednačenje. Usledila je još jedna duga razmena iz koje je Đoković izašao kao pobednik i došao do vođstva od 1:0.

Drugi set je počeo slično kao i prvi, bez prilike za brejk. Tako je bilo do 2:2, kada Novak posle 30:0, dolazi do 40:15, a onda i do prvog brejka na susretu. Posle 3:2, Novak je prednost rutinski zadržao do kraja, osvojio drugi set i plasirao se u novo finale Mastersa u Parizu koji se igra za nagradni fond od 5,791,280 dolara. Šampionu će pripasti ček na 995,720 i 1000 ATP poena.

Takođe, Đoković i Dimitrov do sada su odigrali devet mečeva i srpski teniser ima čak osam pobeda i svega jedan poraz.

Da podsetimo, Nadal je predao meč Denisu Šapovalovu zbog povrede, ali će i pored toga biti prvi na ATP listi u ponedeljak.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mujo

    2. novembar 2019 | 15:57

    Srdacno cestitam I zelim uspeh u finalu. Novak do pobede.

  • 3seta

    2. novembar 2019 | 14:04

    Sutra 🏆🏆🏆🏆🏆

  • Neso

    2. novembar 2019 | 17:51

    To se samo kad Nole preda sumnja u razloge predaje a kad Nadal preda to je normalno . Cudan smo mi narod ,naseg najboljeg sportistu svih vremena i najveceg ambasadora Srbije neki se drznu da u negativnom kontekstu dac komentarisu . Svaka ti cast i hvala ti Nole ocigledno te nismo zasluzili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA