≫ 

Nole je pravi broj 1: Đoković naterao Šapovalova da baca reket, pa 5. put pokorio Pariz!

Novak je od početka pokazao moć i dominaciju!

  • 68
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski je u finalu Mastersa u Parizu pobedio Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, za nešto više od 65 minuta igre!

Novak je iskoristio priliku da osvajanjem turnira u Francuskoj, pored novog trofeja, osvoji i vredne bodove koji će mu pomoći da godinu završi ispred Rafaela Nadala, dok je Šapovalov ušao u prvo Masters finale u karijeri posle predaje Španca i nije mu pomogla velika motivacija.

Na početku je Novak pokazao dominaciju i unervozio je rivala ranim brejkom, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U nastavku je Novak bio nešto strpljiviji, čekao je do sedmog gema i naterao rivala da pošalje lopticu u mrežu kako bi se približio trijumfu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

U prvom setu, naterao je Šapovalova da u izlivu besa baci reket, a potom je potvrdio da će Denis morati ipak još malo da pričeka na prvu titulu. Prvo finale nije dovoljno, naročito jer je do njega došao zbog predaje Nadala.

A kako da Novak ostane ispred Rafe do kraja godine, možete pogledati u analizi.

Novak je pre ove titule osvojio četiri pehara u Parizu, bio je najbolji 2009, pa je nanizao titule od 2013. do 2015. Prošle godine je poražen od Karena Kačanova, sada se vratio na tron!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA, DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - ŠAPOVALOV 6:3, 6:4

6:4 - Kraj, Novak je opet vladar Pariza!

5:3 - Kakav gem! Šapovalov je imao prvu brejk šansu na meču, kao da mu se svet srušio kada je prokockao priliku. Uhvatio se za oči i trljao ih u neverici kada je na kraju Novak došao do 5:3.

4:3 - Konačno brejk! Dve šanse je obezbedio Novak, prva je bila dobitna, naterao je Šapovalova da pošalje loptu u mrežu!

3:3 - Nije mogao Šapovalov da parira servisu, opet je na nuli bio, pri poslednjem servisu je Novak napravio takvu dijagonalu da je Denis morao da ide duboko u aut da bi uopšte dohvatio lopticu reketom.

2:3 - Stabilizovao je potpuno Šapovalov igru pri svom servisu, Novak se još jednom nije približio brejku!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

2:2 - Ništa se ne menja u ritmu, još čekamo prvi brejk! Samo je u prvom gemu Novak imao jednu šansu da oduzme servis.

1:1 - Delovalo je da Šapovalov puca od samopouzdanja posle dva brza asa, Novak je to ugasio sa 40:0. Sledeća dva poena je izgubio, naredni je pretvorio u izjednačenje. Mora se priznati i da je Denis imao jedan razoran viner.

0:1 - Jedna greška je dovoljna Šapovalovu da ispadne iz koloseka, pa je tako Novak došao do brejk šanse na 40:30. Onda je Šapovalov odservirao as, a zatim se jednom čak sapleo pri servisu, ali je ponovio i poentirao pri izlasku na mrežu. Usledio je novi as i poveo je Šapovalov.

PRVI SET - Novak od početka pokazao rešenost da osvoji turnir što pre

6:3 - Na nuli je Novak ostavio rivala još jednom za kraj seta!

5:3 - Opet je nešto nervozniji bio Šapovalov, ali je uspeo da dobije gem, Novak servira za set!

5:2 - Nastavio je Novak da diktira u ritmu jednog brejka prednosti, a nervoza je već stigla Šapovalova, čak je jednom žestoko bacio reket u sedmom gemu, što mu nije donelo ništa dobro...

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

4:1 - Novi lagan gem za Novaka, iako je najlepši poen pripao Šapovalovu, koji je uspeo da odoli sjajnoj ofanzivi i pošalje nepogrešivu paralelu

3:1 - Daleko je bolje počeo da servira Šapovalov, ali mu je i pored toga pravio probleme Novak. Ipak, upisao je prvi gem.

3:0 - Surov start meča, servisi su razorni, Noletu je as doneo poslednji poen za laganu razliku!

2:0 - Iako je jedna razmena imala 16 udaraca, Đoković je uspeo da je pretvori u poen za 40:15 i dvre brejk šanse. Druga je pretvorena u lepu prednost!

1:0 - Prvi gem i već vidimo dominaciju, na nuli je Šapovalov!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

UOČI MEČA

Sa jedne strane, Novak ima priliku da osvajanjem turnira u Francuskoj, pored novog trofeja, osvoji i vredne bodove koji će mu pomoći da godinu završi ispred Rafaela Nadala, dok je Šapovalov ušao u prvo Masters finale u karijeri posle predaje Španca i sigurno će biti motivisan da protiv Đokovića ostvari što bolji rezultat.

Do sada Novak je u dva navrata osvajao ovaj turnir, a sa šapovalovim ima tri pobede u tri duela.

Da podsetimo, koji god ishod finala Mastersa u Parizu bio, o mestu broj 1 odlučivaće se u Londonu. Za pobedu u svakom od tri meča u grupi dobija se po 200 bodova, trijumf u polufinalu nosi još 400, a pobeda u finalu dodatnih 500 bodova. Ukupno će turnir u Londonu nositi 1500 bodova.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ipak, i dalje nije poznato hoće li se Rafa oporaviti do turnira u glavnom gradu Engleske koji počinje 10. novembra. U slučaju da se to ne dogodi, Đokovićeve šanse za preuzimanje broja jedan rastu. Za tako nešto u Londonu će morati da uđe najmanje u finale (ako pobedi u Parizu) ili osvoji titulu (ako izgubi finale u Parizu)

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЧЕСТИТКЕ НОВАКУ!

    3. novembar 2019 | 15:42

    ГДЕ СТЕ МРЗИТЕЉИ?

  • Tanče

    3. novembar 2019 | 15:07

    Samo napred Novače! Idemo po 🏆☘️❤️💟💝💗♥️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Branka

    3. novembar 2019 | 16:38

    BRAVO KRALJU!!!lepo te gledati svaki put kako si dominantan i kao covek,sportista ...💕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA