≫ 

Prihvatiću ako Englezi opet budu za Federera: Nole o Rodžeru i tome kako je "slomio" Beretinija

Novak iskoristio iskustvo protiv perspektivnog Italijana

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Najbolji srpski teniser Novak Đoković objasnio je kako je pobedio Matea Beretinija u prvom meču Završnog mastersa u Londonu (6:2, 6:1).

Iako je delovalo lako, Novak je iskoristio recept kojim su njega "slomili" Ferer, Federer i Nadal kada je po prvi put zaigrao na Završnom mastersu - davne 2007. godine.

- Zato sam na početku meča znao da će se on verovatno osećati malo nervozno i hteo sam to da iskoristim i slomim otpor vrlo rano, što se i desilo sredinom prvog seta. Promašio je relativno lak forhend koji mi je dao brejk. Posle toga sam počeo bolje da čitam njegove servise, bolje sam se pozicionirao na terenu i kretao dobro. Da, zadovoljan sam kako sam riternirao, ako znam kakav servis ima, uglavnom sam mu vraćao servise i posebno kako je procenat vraćenih servisa rastao kako je meč odmicao - objasnio je Đoković na konferenciji posle meča.

Upitan da otkrije kako je moguće da pri kraju sezone igra na tako visokom nivou, Novak kaže da je to kombinacija više stvari.

- Verovatno je kombinacija stvari jer pokušavam da vodim računa o svom telu. Kao i drugi sam prošao kroz nekoliko većih povreda, ali ne mnogo. Cenio sam dugovečnost i važnost oporavka, probao da se okružim pravim ljudima. Iz dana u dan sam bio posvećen rutinama i to je jedan od razloga što sam bio zdrav, spreman i svež pred kraj sezone, ali tu je i mentalni pristup gde i poslednji atom crpite na kraju sezone da biste je završili na najbolji način. Probao sam to da stvorim za nekoliko ovih poslednjih turnira - priča srpski igrač.

Iako je bio ubedljiv protiv Beretinija, sada slede dva iskusnija i teža protivnika. Prvi je Rodžer Federer koji će sa Đokovićem "ukrstiti rekete" u utorak od 13 sati.

U njihovom prethodnom međusobnom duelu Đoković je pobedio za titulu na Vimbldonu, a Srbin ne misli da je to finale ostavilo "ožiljke" na Federeru.

- Ne bih to očekivao da budem iskren, jer su njegovo iskustvo i mentalna snaga bili skoro neprevaziđeni. Njegova sposobnost da se oporavi posle velikih poraza, da se nosi sa pritiskom i teškim momentima meča je bila fenomenalna tokom godina. Bez obzira na površinu i godine, kad igram sa Rodžerom znam da će igrati svoj najbolji tenis. Retko to nije radio, a igrali smo mnogo puta. Mislim da neće sebi stvoriti mentalnu prepreku, ali ne očekujem to. Usredsređujem se na ono što radim dobro i to ću probati da sprovedem u delo - kaže Đoković.

Prokomentarisao je i neprijatnu situaciju kada je publika na Centralnom terenu većinski navijala za Švajcarca i to prilično burno.

- Rekao sam posle Vimbldona da razumem zašto postoji toliko podrške za njega. On je teniser kakav je i mnogo je postigao, ličnost, zaslužuje te stvari. Publika je ponekad većinom protiv vas, nekad za vas i vremenom sam naučio kako da to kontrolišem, prihvatim i izađem sa tim na kraj. Kad sam rekao da pokušavam da izmenim "Rodžer, Rodžer" u "Novak, Novak", to sam pokušavao da uradim i uspelo je mentalno u tom trenutku. Ne bi bilo ništa drugačije ni ako se ovde to desi. Poštovaću, prihvatiti to i pokušaću da se fokusiram na ono što ja taktički moram da uradim da bih pobedio. Naravno da ima mnogo onih koji vole da nas gledaju međusobno, nadam se da će biti puna hala i da će svi uživati u dobrom tenisu - rekao je Đoković.

Video: Ovako izgleda kad Nole slavi titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    11. novembar 2019 | 07:15

    Pa za koga ce da budu ti bolesnici, procitaj istoriju mrze nas od pamtiveka Nole. Samo furaj svoj fazon ti si dokazao ko si a gde su njihovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA