Cicipas je prvi finalista Londona, Federer propustio 11 brejk šansi na meču!

Grk najbolje igrao kada je bio pod pritiskom i uspeo je da sačuva 11 od 12 brejk lopti koje je ''ponudio'' Švajcarcu

  • 23
Stefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je finalista završnog mastersa u Londonu, pošto je u dva seta bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 6:3, 6:4!

Iako je protiv Rafaela Nadala u petak igrao skoro tri sata, Cicipas je na meču sa Federerom delovao sveže i odigrao je jedan neverovatan meč. Neverovatan u smislu da je spašavao brejk lopte kada se činilo da je u ambisu.

To se najbolje videlo u prvom setu koji je Cicipas otvorio sa 3:0 i uvodnim brejkom. Prethodno je spasio jednu brejk loptu za Federera u prvom gemu, da bi u sedmom Švajcarac vodio 40:0. I umesto da se vrati u život, Cicipas je ''pšobegao'' na 5:2.

Zatim je Rodžer imao dve brejk lopte i u gemu u kom je Cicipas servirao za set, a na kraju je uspeo da iskorist tek svoju sedmu set loptu.

Rodžer Federer Foto: AP/Tanjug

U drugom setu videli smo tri brejka na samom početku,  a Cicipas je iz svega toga izašao sa vođstvom od 4:2. Prethodno je oduzeo servis Federeru, zatim dozvolio da Rodžer iskoristi svoju 10. brejk loptu na meču, ali ga je opet naterao da greši i izgubi svoj servis.

To je Grku bilo dovoljno da meč privede kraju i ostvari svoj drugi trijumf u međusobnom susretu protiv Švajcarca, uz podsećanje da ima i isto toliko poraza. Iako je Federer na Cicipasov servis za pobedu ponovo imao dve brejk šanse. Ukupno 12, a iskorostio je samo jednu.

Protivnik Cicipasa u finalu biće bolji iz duela Dominik Tim - Aleksander Zverev, a meč je na programu u subotu od 21 čas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura Valjevo

    16. novembar 2019 | 17:30

    Kako je lepo videti kako Mirka i Federer placu bravo!!!!!

  • W

    16. novembar 2019 | 17:30

    Dosla pravda po svoje, gde mu je publika

  • Djura Valjevo

    16. novembar 2019 | 17:27

    Bravo Cicipras ruka ti se.pozlatila samo tako nastavi dokazaosi pravi.kvalitet talenat na pocetku prfesionalne karijere i toj naj nekulturnijoj publici na svetu Englezi su dno dna naroda o vajkada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA