≫ 

Gledao sam Federera kao klinac, taj tip izvodi magiju: Cicipas posle Švajcarca nema želje za finale

Mirno će gledati okršaj Tima i Zvereva

  • 5
Cicipas posle meča sa Federerom, Foto: Printscreen Youtube

Grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je da mu je godinama bio san da igra protiv Rodžera Federera, a kada ga je pobedio u polufinalu završnog mastersa u Londonu, dodao je i da Federer izvodi magiju na terenu.

Cicipas je Federera pobedio u dva seta 6:3, 6:4, tokom kojih je spasao čak 11 brejk lopti. Sve to ga čini dodatno ponosnim, posebno što je prevazišao probleme u mentalnoj borbi kada je Rodžer pretio.

- Srećan sam što sam spasao toliko brejk šansi, pokušavao sam da otežam Rodžeru. On je igrao dobro i čestitam mu. Igrao je cele nedelje dobro, kao i uvek je inspiracija, a igranje protiv njega je najveća čast koju mogu da imam. Današnja pobeda je verovatno jedan od najboljih mečeva ove sezone i to su oni momenti koje uvek čekam kako bih pokazao najbolji tenis - izjavio je Cicpas posle meča.

Dvadeset jednogodišnji Grk je objasnio da bi voleo da radi bar polovinu onoga što je u stanju da izvede osvajač 20 Grend slem titula.

- Nije lako kopirati Federera. On je jedinstven, taj tip izvodi magiju na terenu pa ja pokušavam da uradim polovinu onoga što on radi. Može da bude toliko dobar ponekad... Drugačiji su nam i stilovi igre. Ja igram jednoručni bekhend kao i on, ali svi dolazimo u drugačijim oblicima i veličinama, Dominik je takođe deo naše zajednice i lepo je videti da je jednoručni bekhend "živ".

- Imam ja mnogo da učim od svih tih igrača. Odrastao sam gledajući Federera kao klinac, gledajući ga ovde i na Vimbldonu. Nadao sam se da ću mu se jednom suprotstaviti na terenu i danas živim svoj san. Sećam se da sam bio ovde među svim ovim klincima i gledao sam ovaj turnir i nikad nisam mogao sebe da zamislim kako stojim ovde, ali snovi se ostvaruju - istakao je Cicipas.

Na pitanje o tome koga bi radije voleo da vidi u finalu naspram sebe - Dominika Tima ili Aleksandra Zvereva, Cicipas kaže da mu je svejedno.

- Ne biram. Igrao sam sa Sašom u grupi, sad može sve da se desi u finalu. Saša je to dokazao prošle godine kada ga je Novak pobedio u grupi, a onda je prošao do finala i tamo je on savladao Đokovića. Samo moram da budem potpuno oprezan, da dobro isplaniram raspored pred meč. Nadam se dobrom drugom polufinalu, gledaću ga - rekao je Cicipas.

Video: Đoković demolirao Cicipasa za polufinale Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    16. novembar 2019 | 19:01

    Šta je publiko ?? Vaše ljubimče odpade? Federeru se vidi po faci da je ljigo...

  • W

    16. novembar 2019 | 18:54

    POJMA TI NEMAŠ! NOVAK JE TATA ZA NJEGA! Ali Novak ima bar 5 dobrih igrača koje je vrlo teško dobiti, a kad je o aj dingospo vladao nije bilo nikoga osim Nadala, aj pali!

  • Даца

    16. novembar 2019 | 18:32

    Браво мало Грк! 😊😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA