Drama u grupi gde je Srbija! Nišioka šokirao Monfisa, Conga razbio Učijamu

Napet okršaj drugog dana Dejvis kup finala

  • 0
Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

Japanski teniser Jošihito Nišioka pobedio je Gaela Monfisa, dok je Žo Vilfred Conga bio bolji od Jastuake Učijame, pa će pobednika francusko-japanskog okršaja odlučivati dubl.

Japanci su u Madrid došli bez svog najboljeg igrača Keija Nišikorija, ali im to ne smeta da namuče Francuze. Conga je opravdao ulogu favorita protiv 81. tenisera sveta.

Iskusni 33-godišnjak je za svega 58 minuta izašao na kraj sa Učijamom i u oba seta je bio vrlo ubedljiv. Učijama se držao samo do četvrtog gema u meču kada je Francuz napravio prvi brejk i poveo sa 3:1.

Spain Tennis Davis Cup Nišioka na riternu, Foto: Tanjug/AP

Ubrzo je potvrdio brejk, napravio novi i iskoristio jedine dve prilike da oduzme serivs protivniku, koje mu je Japanac pružio. U drugom je Conga vrlo brzo poveo sa 5:0 i tek tada se Učijama upisao na semafor.

Propustio je potom dve šanse da anulira jedan brejk, Conga je sačuvao svoj servis i prvom meč loptom rešio duel u svoju korist. S druge strane, veliki šoumen u svetu tenisa Gael Monfis nije imao svoj najbolji dan protiv perspektivnog Nišioke.

Japancu je trebalo deset minuta više nego Congi da bi sa 7:5 i 6:2 rešio meč u svoju korist. Nakon razmene brejkova u prvom setu, Nišioka je dočekao svoju šansu tek u 11. gemu kada je oduzeo servis protivniku. Brzo je u narednom gemu stigao do tri set lopte, prokockao je dve, iskoristio treću i poveo.

Spain Tennis Davis Cup Švarcman se raduje pobedi, Foto: Tanjug/AP

Drugi set je igrao lakše. Monfis je posle velike borbe poveo sa 1:0, ali će se to ispostaviti kao jedino njegovo vođstvo. Nišioka je preokrenuo, poveo sa 4:1 i kasnije u krstarećem modu priveo meč kraju.

Zbog ovoga odlučuje dubl dve ekipe u kom igraju Pjer Ig Erber i Nikolas Mau za Francuze, odnosno Ben Meklahlan i spomenuti Učijama za Japance.

Argentinci su pobedili Čileance pošto su Gvido Pelja i Dijego Švarcman bili bolji od Nikolasa Žarija i Kristijana Garina. Pelja je savladao Žarija sa 6:4 i 6:3, a još manje problema je imao Švarcman koji je pobedio Garina sa 6:2, 6:2.

Spain Tennis Davis Cup Robin Hase, Foto: Tanjug/AP

U kazahstansko-holandskom okršaju Mihail Kukuškin je bio bolji od Van de Zandšulpa sa 2-0, 6:2, 6:2, Robin Hase je uzvratio i doneo bod Holanđanima pobedom nad Aleksandrom Bublikom 7:5, 3:6, 7:6 (5).

Da podsetimo, Srbija svoj debi na Dejvis kup finalu u novom formatu čeka u sredu, a naša reprezentacija je u grupi sa Japanom i Francuskom. Iz svake od šest grupa pobednici plus dve najbolje drugoplasirane ekipe idu u četvrtfinale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA