≫ 

Španija je prvak sveta u tenisu! Nadal u dramatičnom taj-brejku "slomio" Šapovalova

Kaha Magika je proključala posle dve pobede Španaca u singlu

  • 7
Spain Tennis Davis Cup

Nadal doneo svojoj zemlji "salataru", Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:3, 7:6 (7) i doneo svojoj zemlji šesti trijumf u finalu Dejvis kupa u Madridu!

Rafa je u taj-brejku drugog seta stekao bitnu prednost i dve meč lopte kada je mini-brejkom i asom stigao do 6:4. Šapovalov je obe spasao fantastičnim poenom za 6:5, došao i do set lopte i na kraju ipak izgubio sa 9:7.

Pošto je prethodno i Roberto Bautista Agut savladao Feliksa Ožer-Alijasima, Španija je postala prvi šampion sveta u novom formatu Dejvis kup finala koje se nedelju dana igralo u "magičnoj kocki" na tri dobijena meča (dva singla i dubl).

 

Nadal je svoj prvi gem u meču dobio lagano uz dve greške Šapovalova i nekoliko svojih dobrih servisa, da bi već u drugom gemu zapretio rivalu, ali je Kanađanin sačuvao svoj servis.

To je bio nagoveštaj onoga što će se desiti u šestom gemu kada je Nadal iz trećeg pokušaja u trećem servis gemu protivnika iskoristio brejk loptu i poveo sa 4:2. Rutinski ga je potvrdio, pa potom i osvojio set.

Drugi set je bio daleko interesantniji jer je Šapovalov počeo da pokazuje "zube" najboljem teniseru planete na kraju 2019. godine. Već u drugom gemu je pokazao da bi mogao do brejka, ali je već u sledećem morao opet da se spasava.

 

Dve šanse za brejk je prokockao Nadal, pa pri rezultatu 3:3 i sam spasao jednu brejk loptu, a gotovo do kraja je Šapovalov uspevao da odoli napadima Španca i opustio se na terenu.

Taj brejk je presudio. Uvodna dva poena je osvojio Kanađanin, poklekao je u devetom poenu kada je Španac poveo, ali je u 11. pročitao zicer Nadala i na meč lopti odigrao neverovatan pasing šot u maniru velikog šampiona.

Nažalost po Denisa, taj poen mu nije doneo željeni preokret jer je Španac vezao dva poena, dočekao da Šapovalov pogreši i pogodi mrežu i slavlje u Madridu je moglo da počne.

Ovo je Špancima inače šesti trofej u Dejvis kupu. Da podsetimo, Srbija je svoje učešće na ovogodišnjem takmičenju završila u četvrtfinalu porazom od Rusije. Međutim, naša zemlja je od organizatora dobila vajld kartu za učešće na završnici Dejvis kupa i naredne godine.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fica

    25. novembar 2019 | 00:39

    Bas mi drago zbog nadala. Uspesno je zavrsio godinu uzeo salataru jer je mogao bolje od ovoga?

  • Mane

    24. novembar 2019 | 23:53

    Nadal ni kriv ni duzan ulazi u Novu sa salatarom i kao svetski br1. Bas mi je drago zbog njega...

  • ratar

    24. novembar 2019 | 21:45

    🐐🐐🐐🐐🐐 najbolji igrac svih vremena!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA