Ne smeta mi ako me Nadal ili Đoković prestignu: Federer otkrio što ne bi žalio za Gren slem rekordom

Pomirio se sa tim?

  • 1

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da ne bi imao problem sa tim ako mu rekord po broju Gren slem trofeja obore Novak Đoković ili Rafael Nadal.

- Bio bih ok s tim. Sećam se koliko sam ja bio srećan kad sam oborio taj rekord i za mene je posebno što sam uspeo da ga oborim, ne da ga zadržim. Biće zanimljivo videti koliko će oni nastaviti da se takmiče. Neverovatni su - kazao je Federer.

On je rekord Pita Samprasa oborio još 2009. godine kada je osvojio 15. od ukupno 20 GS trofeja, pobedom u finalu Vimbldona nad Endijem Rodikom.

U međuvremenu je 2012. godine oborio i Samprasov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste jer je Švajcarac tada započeo 287. nedelju na prvom mestu na svetu.

Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Do danas drži oba rekorda, s tim što mu je Nadal prišao na jedan GS turnir zaostatka pobedom na US Openu, a Đoković trenutno ima 16 titula sa "mejdžorsa".

Švajcarac je nedavno propustio završnicu Dejvis kupa u Madridu, ali je igrao egzibiciju sa Sašom Zverevim u Meksiko Sitiju. Sada je stigao u Ekvador i grad Kito, na velikoj nadmorskoj visini.

- Bio sam na većoj nadmorskoj visini u Švajcarskoj, ali nisam igrao, ovde je nešto novo za nas jer lopta leti više i teže ju je kontrolisati. Emotivno sam doživeo poziv Nikolasa Lapentija i malo mi je krivo što ovde nisam dolazio ranije - objasnio je Federer.

Video: Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA