Rafa je ispred Novaka na listi najvećih u istoriji: Federer objasnio zašto daje prednost Špancu

Nadalova "preporuka" su Rolan Garos i skorašnji rezultati

  • 4

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da bi na svojoj listi najvećih tenisera svih vremena (GOAT, Greatest Of All Time) trenutno stavio Rafaela Nadala iznad Novaka Đokovića.

- To je zanimljivo jer obojica imaju potpuno različite karijere. Trenutno, mislim da bih Rafu stavio ispred zbog svega što je radio na Rolan Garosu i što je sada broj 1 na svetu - rekao je Federer nedavno za TV Azteka.

Nadal je inače u Parizu osvojio 12 od svojih 19 Gren slem trofeja, a Đoković za njime zaostaje tri pehara sa najvećih turnira jer je trenutno na brojci 16.

Upitan od čega strahuje, Federer je u istom razgovoru otkrio da je to više stvari.

- Otvoreni prostor, meč, znam da sam ponekad uplašen ali nisam u poziciji da ima potrebe da osećam nervozu ili nelagodu. Ali, pred velike mečeve ili turnire i dalje osećam "leptiriće u stomaku" - konstatovao je Švajcarac.

Mnogi ljubitelji tenisa upravo Federera smatraju najvećim, tim pre što je Švajcarac sa 20 Gren slemova i rekorder, ali i zbog globalne popularnosti koju uživa i stilu igre koji je godinama negovao.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    28. novembar 2019 | 00:07

    Pa do jucerasnjeg broja 1,Noleta Novaka tvoju najvecu nocnu moru nisi pominjao dok je bio na tom mestu?Samo ti pricaj,jos malo i htro ili ne ti si u penziji a posle ces izgubiti ama bas sve rekorde od broja GS do nedelja na broju 1!Zato mrzi dok mozes jer neces jos dugo ljigavi stvore.

  • febo

    28. novembar 2019 | 10:15

    Asto ne stavis Novaka zato sto je cuda pravio na Australien openu

  • Душан Краишник

    28. novembar 2019 | 09:33

    Колико сујете!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA