• 2

Mari bi mogao da osvoji Gren slem, za njega ne postoje limiti: Endijev trener veruje u Britanca

Endi Mari je uspeo da obnovi i "produži" svoju karijeru, a njegov trener veruje da može i da osvoji najveće turnire

  • 2

Posle operacije i ugrađivanja veštačkog kuka Britanac Endi Mari koji je uspeo da osvoji i prvi turnir  se priprema za prvi Gren slem u sledećoj sezoni, Australijan open, za koji njegov trener Met Litl veruje da može da ga osvoji. 

Naime, kako prenose mediji u Britaniji, kondicioni trener met Litl istakao je da njegov igrač može da napravi odličan rezultat u Australiji.

- Ako pripreme prođu dobro i ne vrate se problemi sa povredama, sve je moguće. Pre nekoliko meseci niko nije verovao da Endi može da osvoji neki turnir, ali je on uspeo da posle tri sata igre pobedi Vavrinku u finalu Antverpena. Na Grend slemovima je dobro što imate uvek dan odmora između mečeva. Mislim da je on jedan od igrača koji mogu da osvoje. Ne postoje limiti kada je on u pitanju - kaže Litl.


On dodaje da je Mari napredovao i na mentalnom planu.

- Mentalno je dosta napredovao. Mislim da u ovom momentu bolje podnosi ’bol’ od bilo koga na Turu. Ima takmičarsku prirodu koja se potpuno razlikuje od drugih - kaže Litl.

Litl posebno izdvahja način na koji igra Mari posle operacije.

- Ono što je uradio u Belgiji je ogroman uspeh, a znaci poboljšanja videli su se i na azijskoj turneji kada je stigao do četvrtfinala Pekinga. Svežina koju pokazuje na terenu daje nam optimizam pred narednu sezonu - rekao je Litl.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Qweri

    Lupi covek pa ostade ziv

  • Milan

    Pored ove trojica velikana tenisa i ovih mlađih par on jednostavno nema ama baš nikakve šanse. Imao je svojih 5 minuta slave, dosta mu..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima