Federer napravio idealnog tenisera spajanjem nekoliko legendi: Evo koji udarac bi uzeo od Novaka

Legendarni Švajcarac nije imao ni malo lak zadatak, ali je uspeo da sastavi svog "foto teniskog robota"

  • 2
Novak Djokovic, Federer Foto: Tanjug/AP

Mnogim ljubiteljima tenisa Rodžer Federer je najbolji igrač svih vremena, trenutno. Švajcarac je proveo 310 nedelja na 1. mestu ATP liste, od toga 237 nedelja zaredom. Osvojio je ukupno 103 turnira, od toga 20 Gren slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, što je najviše u istoriji muške konkurencije.

Federer je jedan od osmorice muških tenisera koji su osvojili sva četiri Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Uz Agasija, Konorsa, Nadala i Đokovića jedini je koji je Gren slamove osvojio na tri različite podloge (zemlja, trava i tvrde podloge).

Rodžer Federer, Vimbldon Printskrin: Youtube/Vogue

Federer je proglašen četiri godine zaredom (2005.-2008.) najboljim svjetskim sportašem.

Legendarnog tenisera Rodžera Federera pitali su kakve bi karakteristike trebalo da ima najsarvšeniji teniser. Federer je spojio najbolje osobine nekoliko teniskih legendi kako bi stvorio idealnog igrača.

- Trebao bi imati forhend Fernanda Gonzaleza, osećaj Marsela Riosa, servis Džona Iznera ili Pita Samprasa, bekend Agasija ili Đokovića, borbeni duh Rafe Nadala, volej Stefana Edberga ili Roda Lejvera te mirnoću Bjorna Borga. Sebe ne bih gurao tu - kazao je Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    1. decembar 2019 | 19:05

    Ne trebaš se gurati ti to imas sve i zato si kralj

  • Realno

    1. decembar 2019 | 23:22

    Servis-Isner, Forhend-Delpo, Bekhend i psiha-No1e, Voleji i smeč-Fedex, Borba i voljni momenat-Rafa...Ili istorijsko gledano__Servis-Ivanišević, Bekhend i Retern-Agasi, Voleji-Edberg, Forhend i Smeč-Sampras, Rad nogu-Čang

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA