≫ 

Đoković: Sanjam osvajanje medalje na Igrama u Tokiju

Drugi teniser sveta želi da se okiti još jednim odličjem sa Igara

  • 9

Novak Đoković je u finišu 2019. izgubio prvo mesto na svetskoj listi, sezonu je završio na drugoj poziciji, ali ako neko misli da je to početak njegovog pada, mnogo se vara. Nole je spremio plan i program za povratak na vrh, ali i osvajanje pet najvećih trofeja sledeće godine (Četiri Gren slema i zlato na Olimpijskim igrama.

U intervjuu za sajt Međunarodne teniske federacije istakao je da sanja medalju u Tokiju.

- Uvek sam uživao igranju na Olimpijskim igrama i predstavljanju svoje zemlje i na Dejvis kupu. Jedan od mojih snova je medalja u Tokiju 2020.

Novak Đoković Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Ne želim da budem nezahvalan osvajanjem bronze u Pekingu , zadovoljan sam što sam igrao meč za treće mesto u Londonu, ali sam izgubio od Del Potra.

- Uvek nađem ekstra motivaciju i maksimum kada predstavljam svoju zemlju. Olimpijske igre su događaj sa najviše istorije. Mogućnost da budem okružen najvećim svetskim sportistima, vidim kako se takmiče na najvećem sportskom takmičenju na svetu su čast i privilegija, i nadam se da mogu da izvučem inspiraciju iz toga. Nadam se da ću biti zdrav i u dobroj formi i moći da se borim za medalju.

- Na žalost moje poslednje Olimpijske oigre sam prerano završio. Bio sam povređen. veoma sam zadovoljan iskustvom na nedavnom turniru u Tokiju. Uživao sam u uslovima i nadam se novom sjajnom iskustvu na tereni, ali i uOlimpijskom selu je je veoma spacijalno.

Video: Da li Kinezi stvarno toliko vole Novaka Đokovića i Batu Živojinovića?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    10. decembar 2019 | 07:11

    Prestani da sanjas i jednom dodji 100% fit i 100% motivisan

  • Mihailović

    10. decembar 2019 | 08:49

    Marej je nije previše govorio i osvojio 2 zlatne medalje...ne treba sam sebi nabijati pritisak, to je isto kao sa Roland Garosom, tek kad je počeo govoriti da ga i ne mora osvojiti,onda ga osvojio...držim ti palčeve za zlatnu i da budeš rekorder u GS,najbolji svih vremena,jer to si i sada, a ovako će morati priznati i oni drugi...

  • rs

    10. decembar 2019 | 06:49

    samo mozes i da sanjas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA