Gren slem šampionka neprepoznatljiva posle borbe sa rakom: Ostala bez kose i kilaže, ali je pobedila

Frančeska Skjavone, bivša italijanska teniserka i osvajačica Rolan Garosa iz 2010. godine objavila je isprva šokantne, a onda i pozitivne vesti

  • 2

Frančeska Skjavone o svojoj borbi sa rakom, Foto: Printscreen Twitter

Trideset devetogodišnja Skjavonekoja se penzionisala prošlog septembra objavila je da se prethodnih meseci povukla iz javnosti jer se borila sa rakom.

Zbog hemoterapija je ostala bez kose, izgubila je na kilaži i nije lako prepoznati je.

- Zdravo svima, povodom sedam, osam meseci potpune ćutnje na društvenim mrežima i povlačenja od očiju javnosti, rešila sam da podelim sa vama šta mi se desilo. Dijagnostifikovali su mi rak. Odradila sam hemoterapiju, borila sam se u oštroj borbi i i dalje dišem. Dobila sam ovu bitku. Sada se vraćam akciji - poručila je Skjavone u objavi na društvenim mrežama.

 

Skjavone se povukla iz javnosti početkom juna. Ona je po završetku aktivnog bavljenja tenisom htela da se oproba kao teniski trener i tako osvoji Gren slem.

- Reći ću vam šta se dešavalo u tih sedam meseci. Otkrili su mi maligni tumor i to je bila najteža borba koju sam vodila u životu. Ali najbolja stvar je što sam uspela da je dobijem. Rekli su mi to pre nekoliko dana, osetila sam neizmernu sreću i i dalje sam srećna danas, toliko da se može seći nožem! Spremna sam u srcu i glavi i vreme je za nove projekte koje imam u planu, ali nisam imala priliku za njih. Videćemo se uskoro. Veoma sam srećna zbog toga ko sam danas - dodala je Skjavone.

Italijanka je tokom karijere osim titule u Parizu igrala i četvrtfinala ostalih Gren slemova, osvojila je tri FED kupa sa svojom zemljom i bila je četvrta igračica sveta 2011. godine.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    14. decembar 2019 | 00:40

    Želim joj brz oporavak i povratak tenisu kao trener. Neka je zdravlje mnogo bolje služi.

  • Ciganin 1976

    14. decembar 2019 | 00:29

    Forzza Francesca !!! 💪💪💪🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA