Srbin je dominator: ATP proglasio Đokovića najboljim teniserom u poslednjoj deceniji!

Najviše pobeda i najviše trofeja osvojio je naš teniser za pomenuti period

  • 20
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Ðoković izabran je za igrača decenije u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), saopšteno je na sajtu te organizacije. Ovo priznanje Novaku je nedavno pripalo i u izboru specijalizovanog sajta tennis.com.

Kako je navedeno, Ðoković je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stena Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP.

Ðoković je osvojio ukupno 61 titulu, 15 na Grend slem trofeja, četiri sa završnog Mastersa i 29 sa turnira serije 1.000.

Ðoković je u jednom trenutku objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a u pet navrata godinu je završavao kao prvi na svetu.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Španac Nadal je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 sa gren slemova, 20 sa Mastersa, a prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Švajcarac Federer je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest titula na najvećim turnirma, dve na Završnom mastersu sezone, dok je na Masters turnirma 12. puta dizao pehar.

Mari je u prethodnoj dekadi ovojio 32 pehara, od čega tri na Grend slemovima, jedan završni Masters i 10 Masters turnira. Dva puta je bio olimpijski šampion, a jednom je godinu završio kao prvi na AT listi.

Vavrinka, peti najbolji teniser u prošloj deceniji podizao je pehar 15. puta, tri na gren slemovima i jedan Masters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    17. decembar 2019 | 11:16

    Ajmo sad vi sto mrzite Nola a volite Federera gde ste..... Ajmo hejteri..... NOLE srbendo najbolji si

  • Štebek

    17. decembar 2019 | 11:09

    Lagano #1

  • 534

    17. decembar 2019 | 11:43

    Pa 15 gremića je uzeo u toj deceniji. Koga bi drugog?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA