Đokovića potresao dokumentarac o patnji Marija: Šta je sve taj čovek prošao, teško je za gledanje

Naš as pod utiskom filma koji mu je još više približio patnju kroz koju je prošao Britanac

  • 1

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije ostao ravnodušan na patnju koju je prošao Endi Mari tokom borbe sa povredom kuka, operacijom i mislima o prinudnom završetku karijere.

Srećom, Britanac je pobedio, izborio se sa nevoljom koja ga je snašla, ponovo igra tenis na visokom nivou, a u oktobru je čak podigao trofej u Antverpenu, i to nakon dve i po godine, time potvrdio da nije rekao "poslednju reč" u karijeri.

O Marijevoj borbi sa povredom kuka snimljen je i dokumentarac koji je Novak nedavno odgledao, i tek je u toj formi mogao da vidi koliko je njegov rival i veliki prijatelj propatio za godinu dana.

- Gledao sam taj dokumentarac pre četiri, pet dana i da budem iskren, kao teniseru i nekome ko je blizak sa njim, bilo mi je teško da sve to vidim - rekao je Đoković novinarima u Abu Dabiju o rivalu kojeg poznaje još od svoje 12. godine.

Endi Mari Printskrin: Instagram

Podsetimo, teniski svet potresao je prizor uplakanog Marija nakon eliminacije sa prethodnog Australijen Opena, kada je izjavio da možda više neće igrati zbog hroničnih problema sa kukom.

U međuvremenu, operisan je, prošao oporavak, imao je povratnički meč u Sinsinatiju u avgustu - i ponovo uživa u igri.

- Gledati kroz šta je prošao bilo je teško, mislim da je u filmu verno prikazana njegova mentalna, emotivna i fizička borba poslednjih godina - dodao je Đoković na koga je dokumentarac  očito ostavio jak utisak.

- On je neverovatan borac, nije odustajao posle svega kroz šta je prošao. Iza sebe je imao dugotrajan oporavak, treninge, pripreme za povratak, odigrao je čak nekoliko mečeva ove godine, sve to je prošao, plus je morao da brine o porodici kod kuće. Nije odustajao uprkos svemu, imao je podršku svojih najbližih. To je inpsresivno, njegova borba inspiriše - biranim rečima govorio je Novak o Endiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda

    20. decembar 2019 | 13:49

    Oni nas bombama, a mi njih/njega zalimo. Lepo je oprostiti, ali u svemu mora imati granice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA