≫ 

Đoković prvi "pik" za osvajanje Australijen Opena, Nadal ga prati, evo kakve su šanse Federera

Kladionice veruju u srpskog tenisera

  • 2

Sve je spremno za novu tenisku sezonu i prvi Gren slem Australijan open na kojem će najbolji srpski teniser Novak Đokoviću krenuti u pogod na novu titulu, koju mu svi predviđaju. 

Naime, sedmostruki osvajač Australije prvi je favorit za osvajanje novog, osmog trofeja, ako pitate najpoznatije svetsk kladionice. Teniser koji nikada nije izgubio finale i jedini vlasnik 7 trofeja na najbolji način nije završi sezonu u kojoj ga je prestigao Rafael Nadal, ali i dalje važi za prvog pretendenta na titulu.

Video: Novak Đoković po peti put pokorio Pariz!

Brojni tekstovi poslednjih dana analiziraju formu tenisera, ali je p osvakoj njihovoj računici Srbin na 1. mestu. Jedino što bi Đokovića moglo da zaustavi kako navod,e jeste fizička sprema, ali dodaju da Novak umeda se izbori sa umorom i dovede formu na vrhunac kada je to najpotrebnije, pa se tako očekuje da bude i ovog puta.

Kada je reč o prognozama za ostale sportiste, Rafal Nadal je trenutno najbolji teniser sveta, ali analize uzimaju u obzir njegove igre u Australiji koje posle trofeja koji je osvojio 2009. godine, nisu na onom nivou koji se očekuje.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo, 3. poziciju zauzima Danuk Medvedev, i to, zbog odlične szone u 2019. godini. šest uzastopnih finala, osvajanje Sinsinatija i Šangaja i 3. mesto na ATP listi svakako su argumenti da se legendarni Federer nađe tek na4. mestu.

Kada je reš o Švajcarcu, u obzir su uzete njegove godine kao i broj osvojenih trofeja, pa je tako na 4. mestu sa kojeg vreba trofej koji je poslednji put podigao 2018. godine.

Rodžer Federer Foto: AP/Tanjug

Iza pomenute četvorke sledi Cicipas, potom Dominik Tim, Zverev, ali i Endi Mari, koji je na 8. mestu.

Sigurno je da ljubitelje tenisa očekuje zanimljiv turnir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    22. decembar 2019 | 16:28

    Svi bi voleli, ali mislim da nema sanse pored ovih mladjih.

  • Mihailović

    22. decembar 2019 | 18:01

    Bio je prvi pik i za završni...u zadnje vreme ima snage za jedan set, i onda pada snaga i koncentracija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA