≫ 

Tokio je šansa da uzmemo što više medalja za Srbiju: Đoković srećan zbog velikog priznanja

Još od Pekinga 2008. smo očekivali da najbolji srpski sportista može do zlata na nekoj od Olimpijada

  • 1
novak djokovic Foto: Tanjug/Ap

Najbolji sportista Srbije i teniser Novak Đoković rekao je da se posebno raduje novoj šansi da osvoji medalju za Srbiju, s obzirom na to da ga u 2020. očekuju Olimpijske igre u Tokiju.

On se zahvalio Olimpijskom komitetu na priznanju za najboljeg sportistu, koje je dobio osmi put u muškoj konkurenciji, mada nije bio na svečanoj ceremoniji u domu Narodne skupštine u Beogradu.

- Olimpijski duh je nešto što večno živi u svakom od nas sportista. Svaka olimpijska godina je zaista posebna i nešto čemu se radujem, 2020. je nova prilika za mene lično i svakog sportistu da se bori za medalju, da ih Srbiji donese što više i obogati svoj teniski put i profesionalnu karijeru još jednim izvanrednim olimpijskim iskustvom. Nažalost, nisam sa vama fizički večeras, izvinjavam se na tome, u toku su pripreme za novu sezonu i nadam se da razumete i pozdravljam sve. Želim svima prijatno veče, svima želim da 2020. godine donese ljubav, mir, zdravlje, sreću i naravno, mnogo sportskih uspeha - rekao je Đoković u video poruci, emitovanoj na svečanoj ceremoniji.

On je trenutno u Dubaiju, a prvi veliki izazov mu je u narednoj godini da proba da odbrani trofej Australijan opena, osvojen početkom 2019.

Video: Ronaldo i Novak Đoković trenirali zajedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    29. decembar 2019 | 00:52

    Živ i zdrav ti nama bio i mnogo medalja i trofeja osvojio a srpsko ime svetom pronosio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA