Titula najboljeg sve je bliža Đokoviću: Novinar Eurosporta objasnio zašto je Novak veći od Federera!

Tekst koji najavljuje da je pitanje dana kada će Srbin preteći Švajcarca

  • 3
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

U autorskom tekstu od 28. decembra, novinar Europsorta Dezmond Kejn tvrdi da je Novak Đoković veći teniser od Rodžera Federera i da je to realnost koju treba prihvatiti!

Kejn je u svom tekstu izneo činjenice kojima potkrepljuje svoje tvrdnje i dodaje da je Federerova prednost to što je miljenik navijača širom sveta.

- Tenis privlači armije neprijateljskih pratilaca koji nisu korektni prema svima. Nadalovi, Đokovićevi i Federerovi su vrlo sektaški raspoloženi. Đoković može da odigra svaki udarac iz Federerovog arsenala, može da osvoji isto teške poene kao Federer i krasi ga atletizam koji u tenisu još nije viđen. Takođe, čvrtso je u igri sa Federerom i Nadalom po broju Gren slem titula.

- Đoković je prvi put u finalu GS nastupio 2007. na US Openu. Izgubio je od Federera koji je tada osvojio svoju 12. titulu. Međutim, njegove velike pobede su posle toga postale ređe.Ne zbog godina i nespremnosti, jer mu je tada bilo 26, već zbog uspona Đokovića, Nadala, Marija, kasnije i Vavrinke.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Nastavio je Kejn da objašnjava koliko je Novaku bilo teže da dođe do GS titula u odnosu na Federera.

- Nije nam namera da omalovažavamo igrače kao što su Safin, Rodik i Hjuit, ali su oni bili poprilično limitirani u odnosu na žestinu na koju je Rodžer naleteo u drugom delu karijere. Takmičenje se inteziviralo nakon 2008. godine. Federer je 2014. i 2015 izgubio tri GS od Đokovića. Da nije Novaka, Federer bi danas bio proglašen najboljim teniserom svih vremena. To se nije dogodilo zbog Novakovog odbijanja da se tome prilagodi.

- Đoković voi u međusobnim mečevima sa 25:22, s tim da je na poslednjih 20 mečeva ostvario 14 pobeda. Protiv Nadala vodi 28:25, a poslednji put van šljake izgubio je pre šest godina. Protiv Marija vodi 25:11 i jedini je teniser koji ima pozitivan skor iz te poznate velike četvorke koja je dominirala tenisom jedno vreme.

Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Takođe, jedini je igrač u istoriji koji je tri puta zaredom osvojio tri Gren slema, a postao je i prvi igrač nakon Roda Lejvera koji je istovremeno držao sva četiri Gren slema. Prvo Vimbldon i US Open 2015. godine, a zatim AO i Rolan Gaors godinu dana kasnije.

- Ako ga zdravlje posluži, Rodžerom broj Gren slemova će za Đokovića biti samo pitanje vremena. To će mu verovatno biti poslednji teniski izazov. Federer je siguro prekrasan i očaravajući teniser za svakog čoveka, ali tituča najboljeg sve je bliža Đokoviću - zaključio je novinar Eurosporta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA